Toon Zwetsloot zorgt voor verbinding

Toon Zwetsloot heeft zich de afgelopen jaren bij FC Lisse ontwikkeld als een speler waarop je kunt bouwen en die je kunt vertrouwen in het veld. Hij zorgt voor de ideale verbinding vanuit de achterhoede naar de aanvallende middenvelders. Toon is dan ook op zijn plaats bij de geelblauwen. De nu 25-jarige defensieve middenvelder gaat vanaf de zomer van 2023 zijn vierde seizoen in als speler van FC Lisse.

Toon heeft in zijn voetballeven altijd de ambities gehad op een zo hoog mogelijk amateurniveau samen te spelen met broer Jaap. Jaap koos op een eerder moment reeds voor FC Lisse. Toon hoorde van de enthousiaste verhalen van zijn broer Jaap over FC Lisse. FC Lisse waar presteren en gezelligheid samen gaan. Toen bekend werd dat Lars Rauws naar VVSB vertrok lag de kans open voor Toon zich waar te maken op Ter Specke.

Toon wist zich in korte tijd in de basis te spelen bij FC Lisse. Toon speelt met een enorme passie en heeft een sterke wil om wedstrijden te winnen. Beseft dat er af en toe de mouwen moeten worden opgestroopt. Is een multifunctionele speler, die probleemoplossend werkt. Als de nood pas echt aan de man is kan hij ook centraal achterin spelen.

Toon is niet alleen bezig met verbinden, hij probeert tevens in aanvallend opzicht zijn steentje bij te dragen. Was ook beslissend, vorig seizoen, in de uitwedstrijd bij Sportlust’46, een cruciale wedstrijd voor FC Lisse richting het kampioenschap van de derde divisie. Op aangeven van broer Jaap gleed Toon de 0-1 binnen in Woerden. Dat Jaap de 0-2 maakte zorgde voor een unicum binnen het gezin Zwetsloot.

De ontlading bij Toon was ook groot in de kampioenswedstrijd op Ter Specke tegen Staphorst. Twee keer scoren in een dergelijke wedstrijd. Zelfs voor de doorgaans nuchtere Toon moet dit een droom geweest zijn.

De ambities van FC Lisse en Toon zitten op een lijn. Dat is spelen in de tweede divisie. In een sterk collectief met natuurlijk uitblinkers en creatieve voetballers. Maar ook met spelers die zorgen voor verbinding. Zoals Toon.

De komende wedstrijden zal Toon als een van de eersten voorop gaan in de strijd. Met als doel FC Lisse in het linkerrijtje te houden.