Tim Brinkman naar FC Lisse

Ver voor de invoering van het geld had je ruilhandel. Hierbij werden goederen geruild voor andere goederen. Anno 2022 is er een moderne vorm van ruilhandel. Vertrekt Tom Noordhoff aan het einde van dit seizoen bij FC Lisse naar SV Spakenburg, Tim Brinkman bewandelt in de zomer van 2023 de omgekeerde weg van ‘De Blauwen’ naar Ter Specke. Tim is middenvelder, maar kan eventueel ook uit de voeten als verdediger. Hij heeft voor twee seizoenen getekend bij FC Lisse.

Tim komt uit een sportief gezin. Vader Jacques speelde liefst 337 interlands voor het Nederlands mannenhockeyteam. In 2006 nam Jeroen Delmee het stokje van recordinternational over van Jacques. Delmee is momenteel de bondscoach van Oranje bij de mannen. Aanvoerder van het Nederlands mannenhockeyteam is de twee jaar oudere broer van Tim, Thierry Brinkman.

De in Utrecht geboren Tim komt uit de jeugdopleiding van Ajax. In 2010 maakte hij de overstap naar FC Utrecht. Hij debuteerde voor Jong FC Utrecht in de eerste divisie op 5 augustus 2016 tegen NAC Breda. In het seizoen 2018/2019 was Tim aanvoerder van Jong FC Utrecht.

Een keer mocht Tim invallen in de hoofdmacht van FC Utrecht. Op 31 oktober 2018 in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen ASWH. Het team van FC Utrecht stond op dat moment onder leiding van Dick Advocaat. Hij werd zo de vierde speler die vanuit Jong FC Utrecht speelminuten maakte in het eerste van FC Utrecht.

In 2020 ging Tim tussentijds over van FC Utrecht naar SV Spakenburg. Waarmee hij vier seizoenen actief is geweest in het vissersdorp. Meestal kon hij rekenen op een basisplek. Dit seizoen is Tim tot de conclusie gekomen dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

Die nieuwe uitdaging heeft hij gevonden bij FC Lisse. Tim heeft zaterdag 4 februari 2023 reeds omcirkeld in zijn agenda. Het is op die dag FC Lisse tegen Spakenburg. Met andere woorden, Tom Noordhoff tegen zijn toekomstige opvolger Tim Brinkman.