Soccerskills wordt FC Lisse Soccerskills

Na enige tijd van onze velden te zijn verdwenen, zal Soccerskills binnenkort weer actief zijn op de velden van onze club én wel als integraal onderdeel van onze vereniging als “FC Lisse Soccerskills”. Naast de wekelijkse techniektrainingen die Soccerskills op zondagochtend weer op onze eigen velden gaat verzorgen voor enthousiaste voetballers(sters), wordt Soccerskils een integraal onderdeel van onze reguliere jeugdtrainingen. Meer informatie over inschrijving voor de techniektraingen op zondagochtend en de mogelijkheid tot inschrijving volgt in de komende periode.

Soccerskills is de voetbalacademie van eigenaar Wim Bouckaert waarmee sinds 2006 talloze voetballers en voetbalsters met zijn manier van trainen zijn geholpen het beste uit zichzelf te halen. Broers Cor en Frans zijn in een later stadium aangesloten en hebben zich de oefenstof, accenten en manier van coachen geheel eigen gemaakt. Door Wim zijn werkzaamheden elders dragen zij Soccerskills nu al geruime tijd op het veld. Deze twee mannen zullen dan ook hoofdzakelijk namens Soccerskills ook op de velden van Lisse bij de jeugd actief zijn.

Wim Bouckaert: “In de tijd dat de velden van FC Lisse al aan vervanging onderhevig waren hebben wij besloten onze trainingen elders voort te zetten. Kwaliteit staat immers voorop bij Soccerskills waar de accommodatie ook een onderdeel van is. Rond de jaarwisseling werd ik benaderd door Dave Zonneveld namens het huidige bestuur of een terugkeer van Soccerskills naar Ter Specke tot de mogelijkheden behoorde. De gesprekken die we hebben gevoerd in combinatie met de nieuwe accommodatie en velden maakt dat de weg weer vrij is voor onze academie op Ter Specke. Door mijn werkzaamheden bij mijn werkgever Ajax zal mijn fysieke inbreng bij FC Lisse nihil zijn. Maar gekeken is of ik op een andere manier iets voor de club kan betekenen en dat heeft geleid tot een rol binnen de TCO. Hier zal ik een ondersteunende/adviserende rol gaan vervullen”

Wim, Cor en Frans zijn geen onbekenden binnen FC Lisse. Allen al vanaf hun 8ste actief als voetballer binnen de club alwaar ze met name op de zondag actief zijn geweest. Alle drie in het 1e elftal en zelfs een periode dat ze met zijn drieën tegelijk in het 1e elftal speelden. Wim is nog steeds algeheel topscorer van deze afdeling. Naast het voetbal op het veld was Wim ook al jong actief op het hoogste niveau binnen het zaalvoetbal. Hier heeft hij het tot het hoogst haalbare en de droom voor velen geschopt, namelijk zaalvoetbal international.

Na zijn actieve voetbalcarrière is Wim gelijk actief geworden als trainer, waar hij binnen alle lichtingen ervaring heeft opgedaan met in de laatste fase voornamelijk binnen het vrouwenvoetbal. 
Gestart met de vrouwen van FC Lisse, daarna het hoofdtrainerschap van Ter Leede vrouwen (2x 2e van Nederland) en Rijnvogels Vrouwen waar hij deze club van de 1e klasse naar de Topklasse heeft mogen begeleiden. Ook heeft Wim tussen 2010 en 2013 de functie van Hoofd Opleidingen vervuld binnen FC Lisse. Momenteel is Wim sinds 2017 actief als technische (skills) trainer bij AFC Ajax.
Eerst twee jaar techniektrainer bij de jongens 11 t/m 16 jaar en de laatste vijf jaar actief binnen de vrouwenafdeling van de hoofdstedelijke club. Naast de academie op de woensdag actief bij de MO16, de beloftes (onder 19) en de professionele vrouwen waarbij hij dagelijkse invulling geeft aan de techniektrainingen. Ook Cor en Frans zijn in de loop der jaren met het trainersvirus besmet geraakt en hebben daar altijd invulling aan kunnen geven door het trainen middels de visie van Soccerskills.

Wij als FC Lisse zijn enorm blij dat Soccerskills een onderdeel wordt van onze vereniging én met de rol van Wim binnen de TCO zodat de club van zijn ervaring en expertise gebruik kan maken. Wij wensen Wim, Cor en Frans veel succes en vooral veel plezier binnen onze club.

Wil je ook net als Wim, Cor en Frans onze club vooruit helpen…? Spreek gerust een van de vele vrijwilligers aan of kijk op: https://www.fclisse.nl/word-vrijwilliger/