Sjaak Polak nieuwe trainer FC Lisse

Sjaak Polak is in ieder geval tot het einde van dit seizoen hoofdtrainer van FC Lisse. De voormalig profvoetballer, die speelde als linkerverdediger en middenvelder in het betaalde voetbal volgt Richard van Heulen op. De bevlogen 47-jarige Sjaak is dit seizoen trainer van het team VVCS, een team met voormalige profvoetballers die op zoek zijn naar een nieuwe club. De afgelopen vier seizoenen was Sjaak hoofdverantwoordelijk voor de dames van ADO Den Haag, die uitkomen in de eredivisie.

Als amateurvoetballer brak Sjaak door bij SVV Scheveningen. Onder trainer Martin Jol werd hij met de ‘Schollekoppen’ in 1996 amateurkampioen van Nederland. Het team met onder meer de broers Marcel en Ron de Jager, John Blok, Dave Kraayenbrink, Hans Tellier en Ron Cramer. FC Lisse was in deze periode de grootste concurrent van Scheveningen. Sjaak stond in dat seizoen op het veld van Ter Specke tegen onder meer zijn toekomstige assistent-trainers: Dennis Iliohan en Barry Opdam.

Zijn profloopbaan als speler begon Sjaak in 1996 bij Excelsior Rotterdam. Hij debuteerde op 21 augustus 1996 in het betaalde voetbal als invaller in de wedstrijd MVV – Excelsior. In 2000 werd hij vastgelegd door FC Twente. In 2001 won hij met FC Twente de KNVB-beker door PSV in de finale te verslaan. Dat was na strafschoppen. Sjaak scoorde vanaf elf meter. Bovendien schoot hij in de halve finales de beslissende strafschop binnen voor FC Twente tegen Vitesse. Sjaak ontpopte zich in de loop der jaren tot een ware strafschoppenspecialist. Later kwam hij als profvoetballer nog uit voor onder meer ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, Veendam en RBC Roosendaal.

In 2012 werd Sjaak trainer van Hoekpolder, Van 2014 tot en met 2016 trainde hij de reserves van Quick Boys. Na een seizoen de jeugd getraind te hebben van Sparta stond Sjaak vervolgens twee seizoenen aan het roer bij streekgenoot SJC Noordwijk.

Sjaak staat bekend om zijn open en eerlijke karakter. Duidelijkheid is voor hem leidend. Daarnaast staat hij bekend om zijn humoristische uitspraken. In 2020 verscheen zijn biografie Even serieus, waarin dit duidelijk staat omschreven.

Sjaak welkom bij FC Lisse. En veel succes met het geelblauwe team!