Rowdy van der Putten ‘oudejaarsknaller’ FC Lisse

Rowdy van der Putten blijft voor verrassingen zorgen rond de jaarwisseling. Op de valreep van 2016 vertrok de nu 26-jarige Lisser tussentijds van Jong SC Cambuur naar FC Lisse. De doelpuntenmachine kwam meteen op gang en maakte zo de promotie mee dat seizoen naar de tweede divisie. Zes jaar later, na uitstapjes naar SVV Scheveningen en Ter Leede, keert Rowdy wederom terug op Ter Specke. Dit keer sluit hij in de zomer van 2023 aan bij de A-selectie van de geel-blauwen.

Rowdy kan prachtige statistieken overleggen als het gaat om het spelen in FC Lisse 1. In ongeveer 80 officiële wedstrijden voor de FC liep Rowdy als het ging om het maken van goals een op twee. Het neusje voor goals had hij al als tiener. In de B-jeugd liet hij het net van Alphense Boys zo vaak bollen, dat dit de belangstelling trok van Feyenoord. Hij droomde ervan ooit te kunnen spelen in De Kuip. Hoe mooi was het voor Rowdy wel niet dat landskampioen Feyenoord zijn oefencampagne van 2017 begon op Ter Specke.

Rowdy maakte op 25 mei 2019 als het ging om FC Lisse voorlopig een pas op de plaats. In de uitwedstrijd tegen SteDoCo. De allerlaatste wedstrijd in FC Lisse 1 voor een voetbalmaatje van Rowdy: Thierry Monteny. Thierry viel na zijn treffer in de armen van zijn vader. Rowdy wist in deze wedstrijd drie keer raak te schieten.

Rowdy verliet vervolgens FC Lisse om in de luwte te opereren van SVV Scheveningen in de tweede divisie. Hij voelde zich meteen thuis op Houtrust. Bij de ploeg van John Blok werd Rowdy geroemd om zijn wilskracht en doelgerichtheid. In februari 2022 werd bekend, dat de wegen van Rowdy en Scheveningen zouden scheiden.
Rowdy koos dit seizoen voor Ter Leede. De club waar hij ooit begon met voetballen als uk. Ook de club waar vader Edward onder meer samen met Marcel Bremmer in het eerste speelde.

Natuurlijk bleef FC Lisse in het hart zitten van Rowdy. En nu is het de tijd voor een terugkeer op Ter Specke. In de loop der jaren heeft hij zich verder ontwikkeld als speler en als mens. Hij is door FC Lisse gehaald als aanvallende middenvelder, maar kan gezien zijn achtergrond ook ingezet worden als spits.

Voor Rowdy is het goed thuiskomen op Ter Specke. In de selectie van FC Lisse spelen immers al zijn neven Justin van der Putten -voor Rowdy meer zijn broertje- en Kevin van der Zwet.

Het spandoek mag weer worden opgehangen bij FC Lisse vanaf de zomer 2023 met de tekst: Guess who’s back? Het antwoord is Rowdy van der Putten!