Rowdy van der Putten gaat door bij FC Lisse

Het is altijd fijn wanneer een speler uit het eigen dorp in de hoofdmacht van zijn club speelt. Neef Kevin van der Zwet ging hem al voor met zijn contractverlenging. Rowdy van der Putten kon niet achterblijven. Ook hij knoopt er vanaf de zomer van 2024 een seizoen aan vast bij FC Lisse.

Lisserse spelers kunnen een aantal jaartjes in de keuken kijken bij andere clubs. Dit is om te kijken hoe ver het plafond reikt als speler, maar ook om ervaringen op te doen als mens. In zijn jeugdjaren was Rowdy een doelpuntenmachine. Zeker in de B-jeugd van Alphense Boys toen hij het net vaak deed bollen. Rowdy kwam in de belangstelling te staan van Feyenoord. Zijn droomclub. Hij beleefde mooie tijden bij de club van Rotterdam-Zuid. Rowdy die later ging spelen in het geel-blauwe shirt van SC Cambuur. Zo wel in Rotterdam als in Leeuwarden speelde hij enige tijd samen met Omar El Baad. Bijzonder is het voor Rowdy en Omar dat de twee komend seizoen samenspelen bij FC Lisse.

In 2019 verliet Rowdy de FC om te gaan spelen bij Scheveningen. Opnieuw kwam hij op tweede divisieniveau te spelen. Rowdy maakte immers ook deel uit van FC Lisse 1, dat in het seizoen 2017/2018 op het hoogste amateurniveau speelde. Vorig seizoen was Rowdy actief voor Ter Leede, waar hij ooit met voetballen begon bij de ukken.

Een terugkeer naar Ter Specke lonkte. Zeker mooi om in een selectie uit te komen met broer Justin en neef Kevin. Rowdy had zich ontwikkeld de afgelopen jaren als mens en als speler. De neus voor doelpunten heeft hij niet verleerd, maar Rowdy kan meer. Dat is in de rol van aanvallende middenvelder. Als ervaringsdeskundige weet je als geen ander hoe een aanvaller denkt en doet.

Rowdy is altijd gedreven. Wil iedere wedstrijd winnen. Zoekt weleens een grens op. Dat hoort echter bij het spelen op het hoogste amateurniveau. Natuurlijk wil iedere voetballer mooi voetbal spelen, maar regelmatig moeten ook de mouwen worden opgestroopt.

Rowdy weet dat zijn verleden, zijn heden en zijn toekomst bij FC Lisse liggen. Spelen in dat mooie geelblauwe shirt dat wil toch iedere Lisser. Succes nog dit seizoen Rowdy en gefeliciteerd met je contractverlenging.