Romano de Jonge zorgt voor balans

FC Lisse wist met verzorgd voetbal de tweede divisie te bereiken. Die voetbalvisie is gebleven. Technische en taktische vaardigheden zijn belangrijk op het hoogste amateurniveau. Gogme of spelintelligentie en pure fysieke kracht geven daarbij een meerwaarde aan een elftal. Deze karaktereigenschappen heeft Romano de Jonge in huis. De nu 30-jarige Romano zorgt voor de balans op het middenveld van FC Lisse. En dat doet hij ook in het voetbalseizoen 2023/2024.

Spelers die gaan tot het gaatje. De grens opzoeken van wat kan en niet kan op een voetbalveld. Romano is voor niets of niemand bang. Dan loop je weleens tegen een kaart op. Dat is het risico van het vak.

Het grootste gedeelte van de mindere periode het afgelopen seizoen van de FC was Romano door een blessure niet van de partij. Natuurlijk knaagde dat aan hem langs de kant, omdat je het team niet kunt helpen. Weer binnen de lijnen acterend zorgt Romano voor een bepaalde rust in de ploeg. En als dan ook de resultaten komen is het niet vervelend je weg te cijferen voor het elftal.

Romano speelde aan het begin van zijn voetballoopbaan als senior, bijna tien jaar geleden, reeds in de Bollenstreek bij de VV Katwijk. Na een aantal andere clubs keerde hij in de zomer van 2022 terug in de Bollenstreek. De ambities van FC Lisse, te willen spelen in de tweede divisie, spraken hem aan. Bovendien kwam hij op Ter Specke oud-ploeggenoten als Tom Noordhoff en Mitchel Bormann tegen.

Romano speelde zich meteen in de basis. Hij voelt zich thuis bij de FC. En kijkt net als vele anderen uit naar wat dit seizoen nog komen gaat. Op een vernieuwd Ter Specke wachten onder meer de vele mooie Bollenstreek-derby’s. Die wil je als voetballer en supporter niet missen.

Romano, die wat weg heeft van Luuk de Jong, gefeliciteerd met je contractverlenging.