Ricardo van Rhijn vertrekt bij FC Lisse

Voor Ricardo van Rhijn blijft zijn optreden bij FC Lisse 1 beperkt tot een seizoen. De 32-jarige ex-prof kwam tot achttien duels voor de geelblauwen in de tweede divisie. De verdediger speelde in het verleden betaald voetbal voor onder meer Ajax, Club Brugge en AZ.

In september 2023  was het FC Lisse die belde met Ricardo met als doel de verdediger te polsen voor een verblijf op Ter Specke. Voor Ricardo was het duidelijk dat er geen vervolg meer in zat in een loopbaan in het betaalde voetbal. De gesprekken verliepen voor FC Lisse en Ricardo tot tevredenheid.

Ricardo had anderhalve maand nodig om wedstrijdfit te worden. Het was hem op het trainingsveld wel duidelijk dat er genoeg kwaliteit zat in de selectie van FC Lisse. Met zijn achtergrond als prof kon hij de nodige ervaring toevoegen aan het team.

Ricardo debuteerde in FC Lisse 1 op zondag 12 november 2023 in de uitwedstrijd bij ADO’20. Het leverde de eerste overwinning van het seizoen op voor FC Lisse. Ricardo zorgde meteen voor rust en balans in het team.

Voor Ricardo was het steeds de vraag hoe hij FC Lisse kon combineren met zijn werkzaamheden bij Ajax. Ricardo die niet in actie kwam bij koploper Spakenburg uit eind van dit jaar. Om een wel heel bijzondere reden. Ricardo maakte deel uit van de Ajax Legends, die op Anfield Road speelden tegen het sterrenteam van Liverpool. Liverpool dat onder leiding stond van de terminaal zieke Sven-Göran Eriksson.

Kort heeft FC Lisse kunnen genieten van de oud-international Ricardo van Rhijn. Ricardo heeft zich laten zien als een sympathiek persoon binnen de selectie. FC Lisse wenst Ricardo veel plezier toe met zijn voetbaltoekomst.