Remi van Ekeris vertrekt naar SC Telstar

Remi van Ekeris grijpt zijn tweede kans voor in het betaalde voetbal. De nu 21-jarige middenvelder speelt komend seizoen in het shirt van de Witte Leeuwen: SC Telstar. In 2022 kwam Remi uit voor FC Emmen. Remi doorliep alle jeugdselecties van FC Lisse en maakte als 17-jarige zijn debuut in het eerste elftal van de geel-blauwen.

Remi maakt met zijn overgang naar Telstar ongetwijfeld gebruik van de ervaring opgedaan in Drenthe. Bij FC Emmen kwam zijn droom uit om een groot deel van de week bezig te zijn met voetbal. Hij trainde mee met de A-selectie en speelde zijn wedstrijden in FC Emmen onder de 21. Een aantal keren zat hij op de bank bij het eerste elftal. Zoals tegen PSV. Zijn debuut in de eredivisie heeft hij nooit kunnen maken. Hij leerde op trainingen en tijdens wedstrijden veel van zijn teamgenoten en tegenstanders. Hij werd conditioneel sterker en bovendien volwassener. Zo ver van huis leerde Remi op eigen benen te staan.

Remi bleef in Drenthe wel het zo vertrouwde Lisse missen. In het bijzonder zijn familie, vrienden en teamgenoten van FC Lisse 1. De FC Lisse-deur bleef voor Remi altijd open staan. Begin 2023 maakte Remi zijn rentree bij FC Lisse. Gepokt en gemazeld door FC Emmen wist hij snel weer zijn draai te vinden op Ter Specke. In zijn achterhoofd bleef de gedachte hangen ooit weer een uitdaging te zoeken in het betaalde voetbal. Die wens komt nu uit bij SC Telstar.

Voor Remi betekent het gaan spelen bij Telstar, dat hij niet te veel reistijd hoeft te maken. Anthony Correia is de nieuwe trainer van Telstar. Die heeft Remi regelmatig aan het werk kunnen zien in de tweede divisie. Correia was immers tot afgelopen seizoen hoofdtrainer van de VV Katwijk. Een van de assistenten van Correia gaat Rory Roubos worden. Rory was in het verleden hoofd jeugdopleiding van FC Lisse. Richard van Heulen gaat Telstar onder de 21 doen. Richard heeft Remi lang meegemaakt als jeugd- en seniorenspeler bij FC Lisse. Algemeen directeur van Telstar, Leon Annokkee, kent voor Remi natuurlijk ook geen geheimen.

Met betrekking tot Remi geeft het maar weer aan, dat FC Lisse als springplank kan fungeren van talentvolle spelers met ambities. Ervaringen opgedaan in de top van het amateurvoetbal komen spelers van pas bij hun verdere ontwikkeling in het betaalde voetbal. Wie weet volgt Remi wel een weg, die ooit eerder is bewandeld door Glynor Plet. De spits van het kampioensteam van FC Lisse uit 2008 verdiende destijds een transfer naar Telstar. Voor Glynor de start van een glansrijke loopbaan bij de profs.

FC Lisse is blij voor Remi, dat hij een nieuwe uitdaging heeft weten te vinden in het betaalde voetbal. FC Lisse wenst hem veel succes toe op zijn verdere voetbalpad. En de deur van FC Lisse zal voor Remi altijd blijven open staan. Al is het maar om zo af en toe met maten een biertje te drinken in de kantine van Ter Specke.