Raymond Bronkhorst genoodzaakt te stoppen als trainer bij FC Lisse 

We hadden deze kop liever nog niet gemaakt maar de realiteit is dat half februari onze hoofdtrainer Raymond Bronkhorst ons heeft verzocht om zijn nog doorlopende contract voor seizoen 2023/2024, dit seizoen te beëindigen. De combinatie van privé, werk en FC Lisse vraagt te veel en hierdoor is Raymond bang dat hij onvoldoende aandacht kan schenken aan onze club. Een ongewenste situatie, vindt Raymond, en uiteindelijk willen wij dit als FC Lisse zijnde ook niet. Alle partijen vinden het vervelend dat deze situatie zo is maar het toont ook van groot respect naar de club toe dat Raymond dit verzoek tijdig doet. Wij stemmen in met zijn verzoek, al doet het ons ook pijn om de goede samenwerking nu al te moeten beëindigen.

Omdat ontwikkelen één van onze kernwaarden is, was de voordracht vanuit de Technische Commissie om Richard van Heulen te vragen om de vacante rol van hoofdtrainer over te nemen. Wat ons betreft een begrijpelijke voordracht; Richard is er klaar voor en we zijn met Richard een contract voor één seizoen overeengekomen.

De hoofdrolspelers zelf over de ontstane situatie.

Allereerst Raymond Bronkhorst: ”Ik heb het echt onwijs naar mijn zin bij de club. De samenwerking met spelers, staf, TC, bestuur, sponsoren en supporters is echt super. Maar ik ben recent gestart in een nieuwe rol en dat vraagt heel veel werktijd. En ik wil het niet half doen want dat verdient FC Lisse niet. Aankomend seizoen zal ik dan ook niet op een veld te zien zijn behoudens het veld van wellicht mijn zoontje. We gaan het seizoen goed afsluiten met elkaar en met Richard heeft de club een prima trainer-coach aan boord. Mooi dat de club dit ook gewoon doet”. Technisch manager Kevin Winter werd overvallen door het nieuws: “Ik zag het niet aankomen maar de uitleg was duidelijk en Raymond had er goed over nagedacht en was ook heel duidelijk. Dan kan ik deze volwassen keuze alleen maar respecteren en heeft hij zeer puik werk geleverd en we gaan het goed afsluiten en daarna neemt Richard van Heulen het over”. Over de aanstelling van Richard:  “We hebben bij de aanstelling van Raymond destijds bewust gekozen dat Richard van Heulen de assistent zou worden. Een eventuele hoofdtrainer moest met Richard samenwerken. De samenwerking onderling is top en uiteraard zou Richard een van de kandidaten zijn wanneer Raymond zou vertrekken. Dit gebeurt nu minimaal één seizoen eerder dan we dachten maar het vertrouwen in Richard is groot. We gaan nog hard aan de slag om naast Barry nog een assistent te zoeken waardoor er weer een complementaire technische staf voor de groep staat”.

Voorzitter Leon Annokkée over het vertrek na dit seizoen van Raymond. “Nadat ik voor mijzelf het besluit had genomen om te stoppen was één van de taken om key-posities langdurig met kwaliteit te bezetten waaronder die ook van de hoofdtrainer. Nog voordat een bal had gerold voor ons in de Tweede Divisie, hadden we het contract met Raymond verlengd. De samenwerking zoals Raymond ook aangeeft, is echt top en dan is zijn mededeling verrassend. Uiteraard heb ik ook met Raymond gesproken maar zijn verhaal was klip en klaar. Wel overdacht en ik kan er alleen maar begrip voor hebben. Natuurlijk ben ook ik niet blij want het gaat natuurlijk super goed en iedereen is tevreden. Maar zoals het hoort te gaan; de koning is dood, leve de koning dus je moet ook weer door. De voordracht vanuit Kevin was helder, begrijpelijk en ook passend binnen onze club dat Richard het stokje gaat overnemen. Ik heb Richard zien komen als speler, als jeugdtrainer zien groeien en zich ook goed zien ontwikkelen naast het voetbaltechnische deel van het trainerschap. Een mooi gezicht en hij heeft al het vertrouwen verdiend en krijgt hij ook om vanaf aankomend seizoen de hoofdtrainer te zijn”.

Aankomend hoofdtrainer van onze hoofdmacht, Richard van Heulen, is verheugd aan de slag te gaan in een voor hem vertrouwde omgeving. “Laat ik vooropstellen dat ik overvallen werd door het nieuws van Raymond. De onderlinge samenwerking is goed en hij heeft mij heel veel vertrouwen gegeven. Uiteraard ben ik daarnaast ook blij met het vertrouwen vanuit Kevin, TC en het bestuur. Ik heb grote schoenen te vullen waarbij we de ingeslagen weg zullen gaan doorzetten”.

Wij wensen Richard heel veel succes voor aankomend seizoen. Eerst nog dit toch al fraaie seizoen, nog fraaier afsluiten. Samen met Raymond. Op naar zaterdag.