• Heb jij ambitie en talent voor de jeugdopleiding van FC Lisse

  De jeugdopleiding van FC Lisse is op zoek naar talenten voor zijn hoogste selectieteams. Denk jij over de techniek, het inzicht, de persoonlijkheid en de ambitie te beschikken om volgend seizoen in het hoogste selectieteam van je geboortejaar bij FC Lisse uit te komen en ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan voor een proeftraining!

  De jeugdopleiding van FC Lisse heeft de afgelopen jaren en vorig seizoen in het bijzonder grote stappen gemaakt in haar ontwikkeling. Het doel is spelers eind van de opleiding één voor één af te leveren bij onze hoofdmacht, de zaterdag 1, die actief is op het hoogste amateurniveau van Nederland.

  FC Lisse wil weer met haar jeugdopleiding, net als vroeger, tot de top van het Nederlandse jeugdvoetbal behoren. De jeugdopleiding wordt aangestuurd vanuit een zeer ervaren en deskundige technische jeugdcommissie (TCO).

  Bij FC Lisse krijgen selectiespelers drie keer in de week een kwalitatief hoogwaardige training van gediplomeerde trainers, de trainers worden bijgestaan door spelers van het 1e elftal die wekelijks op het hoogste niveau van Nederland spelen. Naast de competitie- en bekerwedstrijden worden er oefenwedstrijden georganiseerd tegen teams van hoger spelende amateurverenigingen en betaald voetbalorganisaties (BVO’s).

  Elk jeugdselectieteam speelt volgens de speelwijze welke is voortgekomen uit het beleidsplan van FC Lisse. Voor elke leeftijdscategorie is een trainingsmodel ontwikkeld. Het trainingsmodel is ingedeeld in zes perioden. In de zes perioden wordt zowel technisch en tactisch getraind en komen de verschillende teamfuncties en teamtaken aan bod. Daarnaast is loopscholing een belangrijk aspect binnen de jeugdopleiding van FC Lisse.

  Tijdens de wekelijkse contactmomenten tussen de selectietrainers en de technische jeugdcommissie worden gespeelde wedstrijden en trainingen geëvalueerd en worden leermomenten gebruikt voor de komende wedstrijden en trainingen. 

  Naast de momenten tijdens de trainingen vinden tweemaal per jaar zogeheten voortgangsgesprekken met de spelers plaats. Tijdens de voortgangsgesprekken wordt de afgelopen periode geëvalueerd en worden de sterke en verbeterpunten behandeld.

  Een bewijs van de ontwikkeling van de jeugdopleiding is dat talent bij FC Lisse is doorgestroomd naar betaald voetbalorganisaties (BVO’s). In de afgelopen seizoenen verlieten jeugdspelers de club om de overstap te maken naar een betaald voetbalclub, waaronder Ajax, Feyenoord, AZ, ADO den Haag en Almere City. FC Lisse is trots op de belangstelling van de BVO’s voor haar spelers. Het is opnieuw een bevestiging dat FC Lisse over één van de beste amateurjeugdopleidingen in de regio beschikt. Ook de officiële samenwerking met Ajax en de certificering als Regionale Jeugd Opleiding is daarvan een bewijs.

  Ben je talentvol en denk je dat je goed genoeg bent om in te stromen in onze jeugdopleiding om vervolgens in aanmerking te komen voor het hoogste elftal van jouw geboortejaar, beantwoord dan zorgvuldig de vragen en meld je aan voor een proeftraining met de desbetreffende leeftijdsgroep.

  Stuur je gegevens naar fclisse-tco@outlook.com