Paul Pijpers nieuwe Leeftijdscoördinator bij de Meiden en Vrouwen

Wie al jarenlang op Ter Specke rondloopt, kent hem: Paul Pijpers. De oud-spits van de zaterdag- en zondagselectie behoeft eigenlijk geen verdere introductie. En toch. Paul begeeft zich vanaf dit seizoen op nieuwe paden voor zijn doen binnen onze vereniging. De vader van Tygo en Jente, die hetzelfde spitsenDNA als haar vader in de MO15-1 tentoonspreidt, is de nieuwe leeftijdscoördinator van de MO17 en Vrouwen. We zochten Paul op voor een openhartig vraaggesprek over zijn nieuwe functie binnen FC Lisse.    

Paul, kun je aangeven aan onze lezers: wie is Paul Pijpers?

Ik ben 56 jaar, geboren in Lisse en ben getrouwd met Juliette .
We hebben twee kinderen; Tygo en Jente. Naast het voetbal ligt mijn passie bij Skiën en tegenwoordig ook bij padellen. Qua werkzaamheden kun je me doordeweeks vinden in het Oogziekenhuis in Rotterdam.

Wat is jouw link/geschiedenis met FC Lisse?

Mijn eerste stappen bij FC Lisse maakte ik in de A-regionaal zoals dat destijds heette.

Dat was tevens het begin van een heel mooie periode qua voetbal. De A-regionaal speelde namelijk op het allerhoogste niveau in een competitie met o.a. Feyenoord, Sparta, ADO en Excelsior.

Na twee fantastische seizoenen in de jeugd liep mijn “carrière” via zowel de Zaterdag als Zondag 1. Mijn laatste voetballende jaren (op het 7 tegen 7 voetbal na) speelde ik in Zondag 3 .

Na mijn actieve voetballoopbaan, heb ik training gegeven aan verschillende jeugdteams en heb ik tevens vijf jaar als lid van de Technische Jeugdcommissie onderdeel mogen zijn van zeer mooie JO17 en JO19 lichtingen. Dan heb ik het zowel over trainers, begeleiders en spelers.

Je bent vanaf dit seizoen Leeftijdscoördinator bij de meiden van Onder 17 en de Vrouwen. Hoe kom je zo bij die overstap naar het vrouwenvoetbal? 

Sinds mijn dochter Jente is gaan voetballen ben ik al een beetje betrokken geweest door met regelmaat de meiden te trainen. Heel structureel lukte dit door mijn werkzaamheden helaas niet zoals ik dit eigenlijk zou willen. En als je je niet volledig kunt inzetten, werkt het voor mij niet….iets met fanatisme.

Toen de vraag door Jacintha, Manager Meiden- en Vrouwenvoetbal, gesteld werd of ik dit wilde gaan doen, hoefde ik niet lang na te denken. In de visie en missie die er ligt om de organisatie van het meiden- en vrouwenvoetbal bij FC Lisse goed te structureren, kan ik me helemaal vinden en wil daar graag aan bijdragen.

Wat vind je van de stappen die het vrouwenvoetbal momenteel maakt bij FC Lisse?

Het vrouwenvoetbal bij FC Lisse ontwikkelt zich enorm. Je ziet dat het faciliteren van twee trainingsmomenten, geleid door fanatieke trainers/ouders, voor alle groepen zijn vruchten gaat afwerpen.

Het plezier straalt er vanaf en daarnaast gaan we ook steeds beter voetballen…in mijn ogen de ideale combi.

Waarom vind je het belangrijk een vrijwilligersfunctie te bekleden?

Een vereniging zoals FC Lisse kan niet zonder vrijwilligers. Als je ziet wat er eigenlijk allemaal nodig is om een “voetbal zaterdag” goed te laten verlopen, is bizar.

Er zijn zoveel vrijwilligers bezig, zichtbaar en onzichtbaar, waar de meeste leden geen weet van hebben. Ik denk dat ik de vraag hier gelijk mee beantwoord heb!

Je hebt zelf een voetballende zoon én een voetballende dochter. Zie je verschil in beleving bij beide, of hoe zij voetbal bij FC Lisse ervaren?

In het begin wel . Tygo is vanaf zijn dag op het veld heel fanatiek . Bij Jente kwam dit wat later. Nu zie ik weinig verschil in beleving. Ze zijn beide bloedfanatiek, wat de sfeer thuis na een verliespartij niet altijd ten goede komt! Haha.

Je loopt hier al een tijdje rond. In hoeverre zie jij ontwikkeling bij de club en waar zie je die met name?

Bij FC Lisse is veel gebeurd de afgelopen jaren . De stappen die gemaakt zijn met betrekking tot opleiden van de jeugdteams, het behalen van de KNVB status Regionale Jeugdopleidingen en de prestaties van Zaterdag 1 stellen andere eisen aan de organisatie.

Wat ik heel knap vind, is dat naast het prestatieve ook de breedtesport goed gefaciliteerd wordt met betrekking tot bijvoorbeeld het aanbieden van die twee trainingsmomenten.

En wat ik al eerder aangaf: de club kan zich nog zo ontwikkelen, zonder vrijwilligers kunnen we dit allemaal niet realiseren

Het seizoen begint pas net, en dus ook jouw nieuwe functie. Wanneer ben jij straks, wanneer het seizoen is afgelopen, een tevreden Leeftijdscoördinator?

Als wij als team van teammanagers, coördinatoren, trainers en begeleiders kunnen terug kijken op een seizoen waarin we stappen gemaakt hebben om met een gedegen structuur het damesvoetbal verder uit te bouwen.

En daarnaast, het blijft een cliché, te proberen dat alle meiden en vrouwen met veel plezier lekker kunnen ballen.

FC Lisse bedankt Paul voor zijn openhartige verhaal en wenst hem heel veel plezier bij onze meiden- en vrouwentak.

Heb jij ook een mooi verhaal, als individu of als team? Laat het ons dan weten via communicatie@fclisse.nl We kijken uit naar jullie verdere berichten.