Patrick Kortekaas Performance trainer FC Lisse

FC Lisse versterkt zijn technische staf rond de zaterdagselectie vanaf komend seizoen met een Performance trainer in de persoon van Patrick Kortekaas. Zijn taak is het begeleiden van geblesseerde spelers. Daarnaast zal hij in overleg met de hoofdtrainer de fysieke belasting van de spelers in de gaten houden om op die manier blessures te voorkomen. In het verleden had FC Lisse de beschikking over conditie- en hersteltrainers als Wim van Gerven en Theo van der Veek, die een meerwaarde vormden voor de selectie.

De Technische Commissie van FC Lisse is blij met de toetreding van Patrick tot de technische staf. Uit meerdere gesprekken met de medische staf, spelers en technische staf bleek dat er behoefte was aan een assistent-trainer met een specialisme, zoals Patrick in huis heeft. Daarnaast is Patrick een jongen van de club, die met zijn karakter complementair is aan de huidige technische staf. De TC vindt het belangrijk om clubmensen de kans te geven hun ambities waar te maken.

Patrick heeft onlangs zijn eerste opleiding op het gebied van Performance trainer afgerond. Hij gaat zich nu verder ontwikkelen met de opleiding van conditie- en hersteltrainer.

Patrick straalt als persoon een brok enthousiasme en gedrevenheid uit. Hij weet wat het is om tegenslagen te incasseren. Hij kent letterlijk de begrippen verliezen en overwinnen. Dalen en pieken. Mede door zijn positiviteit werd hij een gevreesde ziekte de baas. Een man met een hart van goud. Met zijn wielermaten, zoals Barry Opdam, haalde hij met De Bolletjes via allerlei acties en beklimmingen van Alpen-reuzen heel veel geld op voor Alpe d’Huzes.

En Patrick is een voetbaldier. Als speler zocht hij de kortste weg op naar het vijandelijke doel van de tegenstander. Hij verwierf de bijnaam Boem Boem. Twee keer werd hij met het team FC Lisse/Horsman kampioen van Nederland in het 7×7 35-plus voetbal. In de jaren 2014 en 2015 op het KNVB-complex in Zeist. In een sterrenteam met onder meer Barry Opdam, Michael van der Laan, Erwin van der Lugt, Marek Kujach, Sjaak Hoeke, Kevin Winter, Dennis Iliohan, Patrick Rentmeester, Ruud Slootbeek, Sergio van Eeuwijk en Rob Langeveld. FC Lisse prolongeerde haar titel destijds door na strafschoppen Ajax te verslaan. De beslissende penalty werd benut door Patrick. Onder het motto niet nadenken, maar scoren!

FC Lisse is blij met de rol die Patrick vanaf komend seizoen gaat innemen binnen de FC Lisse-familie. FC Lisse wenst Patrick veel succes en plezier toe bij de uitdaging die hij aangaat.