Ondernemersfonds Lisse en PreSafe schenken nieuwe AED’s aan FC Lisse

Gisteravond zijn tijdens een officieel moment door Ondernemersfonds Lisse en PreSafe drie nieuwe AED’s overhandigd aan FC Lisse. Namens de vereniging ontvingen bestuursleden Piet Hein van der Meer en Ernst-Jan Reinerie een plaquette, met daarop de sponsoren van de AED’s, uit handen van Gerard van Dijk, voorzitter van de Cluster Sport binnen Ondernemersfonds Lisse.

Samen met zijn collega’s van Ondernemersfonds Lisse, Jeannette Mesman en Michel Oude Veldhuis, luisterde Gerard van Dijk aandachtig naar de introductie van Kees van der Leede, die als mede-initiatiefnemer vanuit FC Lisse contact zocht met PreSafe en Ondernemersfonds Lisse voor het mogelijk maken van plaatsing van de AED’s in en rondom de nieuwe accommodatie. In het oude sportcomplex hingen twee defibrillators en waren aan vervanging toe, zag ook Cees Thijssen, eigenaar van PreSafe. ‘Ondanks dat wij onze veiligheidsproducten en dus ook AED’s van onderhoud voorzien, zit er ook wel een houdbaarheidsdatum op. Het is goed om te zien, zelfs een luxe, dat FC Lisse over drie nieuwe AED’s kan beschikken.’, complimenteert Thijssen. Gerard van Dijk vult aan: ‘Het is volgens mij vrij uniek dat FC Lisse als amateurvereniging een AED op de zittribune beschikbaar heeft. Achter de bar hangt er nu één, en ook bij de hoofdingang is er één defibrillator goed zichtbaar. Het zijn toegankelijke plekken, en ze hangen daar heel centraal. En mocht de accommodatie dicht zijn, en er vindt een voorval buiten plaats, dan is het fijn dat de AED bij de zittribune toegankelijk is’, besluit de voorzitter van de Cluster Sport.

FC Lisse is verheugd met het initiatief en de bijdrage van Ondernemersfonds Lisse en PreSafe en ziet het belang van de AED’s én de goede omgang met de defibrillators. ‘Het is niet voor niets, dat we op onze club regelmatig AED trainingen geven’, zegt Ernst-Jan Reinerie. ‘Het is heel fijn dat we er hier als vereniging drie hebben hangen. Er mee om kunnen gaan is natuurlijk net zo belangrijk’. Het zijn woorden die worden bevestigd door Cees Thijssen. ‘Wekelijks krijgen zo’n 300 Nederlanders een hartstilstand. Juist ook tijdens het sporten omdat de hartspieren zwaarder worden belast. Met snel en juist handelen kun je iemands leven redden. Bij een snelle schok is de overlevingskans 70%. Bij iedere minuut dat de defibrillatie uitblijft, gaat die kans met 10% naar beneden. Het is fijn om te zien dat FC Lisse hier zo veel aandacht aan besteedt en dus ook de middelen heeft iemands leven te kunnen redden’, besluit Thijssen.

FC Lisse bedankt Ondernemersfonds Lisse en Presafe voor hun contributie aan een veiliger sport- en leefklimaat op ons sportpark. Wil je meer informatie over Ondernemersfonds Lisse? Bekijk haar activiteiten op https://www.ondernemersfondslisse.nl/ Of wil je meer weten over PreSafe? Lees er over op https://www.presafe.nl/

Wil je meer weten over onze AED trainingen? Mail dan naar info@fclisse.nl