Nieuws vanuit de scheidsrechterscommissie

De afgelopen periode hebben we een aantal leuke activiteiten gehad.

  • De start van het seizoen doen we altijd met Allard Lindhout. Tijdens deze avond legt hij onze vaste scheidsrechters uit wat de nieuwe regels zijn. Ook gaan ze met elkaar in overleg hoe men in bepaalde situaties handelt. Dit alles onder het genot van een heerlijke maaltijd.
  • Op woensdag 6 december was er een ladies night voor alle damesteams.
    Voor deze avond hadden we Lizzy van der Helm uitgenodigd om te komen vertellen hoe leuk het is om een wedstrijd te fluiten. De dames van de MO17-1 waren allen aanwezig en hebben van Lizzy de toezegging gehad dat zij in het voorjaar een wedstrijd komt fluiten. Uiteraard zullen we hier extra aandacht aan besteden als het zo ver is.
  • Op 19 december en 23 januari hebben we net als vorig seizoen de avond “vlaggen doe je zo” georganiseerd. Tijdens deze avond heeft Johan Balder weer alle ins en outs van het assisteren van de scheidsrechter uitgelegd. De 1 e avond waren en 4 enthousiaste ouders aanwezig en op de 2e avond waren er 8 enthousiaste ouders en de manager breedtesport, Johan Schut, aanwezig om de uitleg te krijgen.

Uiteraard gaan we volgend seizoen deze avonden weer organiseren en hopen we dat er nog veel meer enthousiaste ouders, trainers en spelers aanwezig zullen zijn.

Verder gaan we volgend seizoen starten met een cursus pupillenscheidsrechter gecombineerd met de spelregeltoets. Iedere speler van 17 jaar en ouder moet verplicht zijn spelregelbewijs halen om te kunnen voetballen. Daarom combineren we dit met de cursus pupillenscheidsrechter. We hopen op deze manier mensen enthousiast te krijgen voor het fluiten.

We zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters maar we zijn ook op zoek naar uitbreiding van onze scheidsrechterscommissie.
Dus ben je iemand die ons wil helpen met de commissie, of wil je graag gaan fluiten neem dan contact met ons op via arbitrage@fclisse.nl

Je mag natuurlijk ook op zaterdagochtend even bij ons binnen lopen in de commissiekamer.
Vraag dan naar Yolanda of Sander.