Nerivio Kasanwirjo naar FC Lisse

FC Lisse heeft voor het voetbalseizoen 2023/2024 een nieuwe rechtsback aangetrokken. Het is Nerivio Kasanwirjo van HBOK. Vorig seizoen speelde Nerivio nog samen bij de Amsterdamse eersteklasser met Allon Koene. De jongere broer van Nerivio, Neraysho, speelt momenteel bij Feyenoord.

FC Lisse is altijd op zoek naar spelers die op meerdere posities inzetbaar zijn. Zo kan Nerivio, net als Franklin Lewis en Mitchel Bormann, ook goed uit de voeten als rechtsbuiten. In zijn eerste jaren als senior bij Buitenveldert wist hij als aanvaller regelmatig te scoren. Nerivio is dan ook sterk in een-tegen-een-situaties. Hij is altijd gericht op dat moment in het maken van een doelpunt of het geven van een assist.

Net als Neraysho heeft Nerivio ook enige tijd bij Zeeburgia gespeeld. Deze Amsterdamse club heeft een neusje in het opsporen van voetbaltalenten. Voorbeelden zijn onder meer Ryan Gravenberch, Kenny Tete, Adam Maher, Luciano Narsingh, Ryan Donk en Joshua Brenet. Ook iemand als voormalig FC Lisse-speler Oussama Siali heeft een Zeeburgia-achtergrond.

Een groot deel van hun leven brachten Nerivio en Neraysho al voetballend buiten door. En dan speciaal op een kunstgrasveldje. Hoogtepunt was dan het bij elkaar uit proberen van de panna.

Met Nerivio krijgt FC Lisse wederom de beschikking over een groot talent, die zich op een hoger niveau alleen maar verder kan ontwikkelen. Nerivio welkom bij FC Lisse vanaf de zomer van 2023.