Mika van Rees met ambities bij FC Lisse

Mika van Rees is een bezig baasje. Rechtsgeleerdheid studerend, trainer van Sparta in de regio met betrekking tot de jeugdopleiding, jeugdtrainer in de opleiding van FC Lisse en daarnaast speler van de A-selectie van FC Lisse. Zo ziet het voetbalseizoen 2022/2023 eruit voor de dynamische middenvelder van FC Lisse.

Mika kwam ooit vanuit HFC naar FC Lisse. Hij maakte deel uit van het team van de Koninklijke onder de 17. Het ‘dreamteam’ dat ruim drie jaar geleden bijna Ajax onder de 17 in de beker uitschakelde. Mika speelde daarin samen met onder meer Joas Kors. De twee voetbalmaten van weleer stonden voor het eerst tegenover elkaar dit seizoen vlak voor de winterstop tijdens de wedstrijd FC Lisse – Koninklijke HFC. Het toonde aan dat kleine spelers van grote waarde kunnen zijn voor een team. Mika en Joas zijn beide spelers die het spelletje goed zien, tussen de linies kunnen spelen en een enorme drive hebben.

In de voorbereiding op het seizoen 2022/2023  had Mika reeds speelminuten gemaakt in FC Lisse 1. Als 19-jarige debuteerde hij in de competitie voor de hoofdmacht op zaterdag 5 november 2022. Mika viel in voor Jaap Zwetsloot in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen TEC. Twee weken later stond Mika voor de eerste keer in de basis in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.

Op zaterdag 8 april 2023, de dag voor Pasen, speelde de FC noodgedwongen 5-3-2 in de uitwedstrijd tegen het sterke De Treffers. Liefst negen potentiële basisspelers ontbraken die avond bij FC Lisse. Mika vormde met onder meer Remi van Ekeris een piepjong middenveld. Mika wist zich in deze zware pot uitstekend staande te houden. Hij kreeg voor zijn spel na afloop de complimenten van de ervaren Tom Noordhoff en een 8 in het Leidsch Dagblad. Mika kwam tot op heden acht keer uit voor FC Lisse 1 in de Tweede Divisie.

Mika is dus ook op trainersvlak ambitieus. Het afgelopen jaar was hij trainer van opleidingsteam O13-1 van FC Lisse en actief bij de onderbouw van Sparta Rotterdam in de regio. Komend seizoen wordt hij coordinator in de regio en tevens assistent-trainer van team O14 in de jeugdopleiding van Sparta. Daarnaast volgde Mika afgelopen jaar ook nog de KNVB-trainersopleiding UEFA C YOUTH, waarvoor hij onlangs is geslaagd.

Wie het druk heeft moet goed plannen. Dat kan Mika. Zijn plan is ook te slagen bij FC Lisse als voetballer van het eerste elftal. Veel succes daarbij gewenst Mika.