Maxim wil Meer FC Lisse

De centrumspits is niet iemand die lang nadenkt. Hij zoekt de kortste weg naar het doel van de tegenstander. Om vervolgens doeltreffend het net te vinden. Maxim van der Meer is zo’n speler. De 24-jarige aanvaller is bij FC Lisse aan het juiste adres. Hier kan hij zich verder ontwikkelen en het zijn concurrenten in de aanval zo moeilijk mogelijk maken. Maxim wil meer speelminuten in FC Lisse 1. Hij krijgt de kans dit waar te maken, ook in het seizoen 2023/2024.

Maxim speelde acht jaar in de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Vervolgens speelde hij voor ASV Dronten en WHC Wezep. Om zijn studie te vervolgen aan de Hogeschool te Amsterdam zocht hij een club in het westen van het land. Dat werd het Amsterdamse SDZ, uitkomend op zondag in de eerste klasse. Maxim viel op door zijn enorme doelpuntenproductie en speelde zich zo in de kijker van de scouts van FC Lisse.

Als nieuwe speler wil je je maar al te graag waarmaken en laten zien. Op trainingen en in oefenwedstrijden liet hij zien, dat FC Lisse een speler met groeikwaliteiten in huis had gehaald. Het zat echter Maxim niet mee in het begin van het seizoen. Hij scheurde een enkelband in. Hij lag er zo zes weken uit. Dan loop je onder meer conditioneel wat achter op de groep.

Maxim liet het er echter niet bij zitten. Hij knokte zich terug. Hij maakte voorzichtig zijn eerste speelminuten in competitieverband voor FC Lisse 1. Hij beschikt over een sterk lichaam. Laat zich dan ook door niemand van de bal zetten en kan ook functioneren, wanneer dat nodig is, als aanspeelpunt voorin.

Maxim brak pas echt door bij FC Lisse 1 op zaterdag 5 november 2022 in de thuiswedstrijd tegen TEC. Net na de rust bij een 2-0 voorsprong voor de thuisclub. Maxim frommelde zijn eerste doelpunt op tweede divisie niveau binnen voor de FC. Ook deze doelpunten tellen gewoon. Het publiek riep om Meer, Meer. En het kreeg Meer. Maxim maakte nog een treffer. Na het scoren liet hij zijn manier van juichen zien en dat is het maken van een knieval.

Ook tegen Jong Sparta wist Maxim het net te laten bollen. Zijn treffer betekende niet alleen de 2-0, maar was ook de prettige afsluiting voor FC Lisse van het voetbaljaar 2022.

Intussen is Maxim op en top fit en kunnen wij nog Meer van hem verwachten het lopende en dus ook het volgende seizoen.