Max Hudepohl gaat door bij FC Lisse

Leo van Kampen, Jan van Slooten, Jerrel Linger, Mo Messaoud, Martin van Eeuwijk, Kevin Winter en Max Hudepohl. Dit zijn spelers van FC Lisse uit het heden en verleden. Wat hebben zij met elkaar gemeen? Het zijn spelers waarvoor het publiek speciaal naar het voetbal komt. Spelers die met een geniale en creatieve actie verrassen. Max Hudepohl is ook zo’n mooie voetballer om naar te kijken. Max werd bij FC Lisse weer die voetballer die hij vroeger was. En dat is presteren en genieten van het spelletje. Max blijft ook in het nieuwe seizoen 2024/2025 de geelblauwe kleuren van FC Lisse verdedigen. Dat is dan zijn derde seizoen FC Lisse.

Er is zo iets als drie keer is scheepsrecht. Dat is ook van toepassing op Max. De aanhouder FC Lisse bleef het proberen de vis Max binnen te halen. Uiteindelijk hapte Max in 2022 toe. Hij kende steeds minder perspectief op spelen bij Rijnsburgse Boys. Opgeteld met een langdurige blessure en corona wilde Max eindelijk weer eens lekker voetballen.

In de nu 27-jarige Max zit nog steeds dat kleine jongetje, die de nacht voor een voetbalwedstrijd niet kon slapen van de spanning. Die graag de trainingen doordeweeks bezoekt en op de mooiste dag van de week, de zaterdag, wil uitblinken voor zijn team. Rijnsburgse Boys was jarenlang de club van Max, wiens roots bij ‘De Haantjes’ liggen van Quick Den Haag. Op de bank zitten was niet zijn ding. Bij FC Lisse kwam hij weer wekelijks op het wedstrijdformulier te staan. Kwam hij terecht in een team waar sfeer en presteren samen gaan. Viel hij met zijn neus in de boter op het moment dat de nieuwbouw van de FC Lisse werd voltooid.

Of Max nu links of rechts staat dat maakt hem niet zo veel uit. Het liefst acteert hij op een van de vleugels voorin. Hij kan met zijn prachtige traptechniek scherpe en gevaarlijke voorzetten geven. Maar is ook in staat tot een ouderwetse inswinger vanuit een corner, zoals zijn doelpunt thuis uit een spelhervatting tegen Scheveningen. Max die met een paar technische hoogstandjes vanuit het middenveld via een dribbel medespelers in een kansrijke positie kan brengen of het ook wel eens probeert met een vernietigende uithaal.

Max voelt zich dan ook als een vis in het water bij de FC. Hij weet tevens dat het niet alleen gaat om voetballend vermogen, maar ook om strijden tot je erbij neer valt. Dat moet de FC Lisse blijven doen om dit seizoen te overleven in de tweede divisie. Max is vol vertrouwen dat dit gaat lukken.

In ieder geval, Max, gefeliciteerd met je contractverlenging.