Max Hudepohl als herboren bij FC Lisse

Zaterdag was de mooiste dag van de week. En je wist als je naar je vriendjes keek, hier gaan ze heel wat beleven. Natuurlijk is Max Hudepohl niet meer zo groen als gras, zoals bezongen door de All Stars. Feit is echter wel dat de nu 26-jarige aanvaller is herboren bij FC Lisse. Het nare gevoel dat bij Max ontstond na blessureleed, Covid en weinig speeltijd bij Rijnsburgse Boys is overwonnen. Max is zo blij als een kleine jongen, dat hij sinds zijn komst naar Ter Specke zich weer voetballer mag noemen. De balvirtuoos vertoont ook in het seizoen 2023/2024 zijn voetbalkunsten in het blauw-gele shirt.

Sportverslaggever Willem van Zuilen had ooit de gevleugelde uitspraak: ‘Daarvoor komen mensen naar het voetbal.’ Hij bedoelde dan de soms geniale Jerrel Linger bij FC Lisse. Nu is Max Hudepohl geen Jerrel Linger, maar toch. Max trekt de voetballiefhebber aan. In de vaak fluwelen manier waarop hij een bal aanneemt en daarnaast zijn versnellingen. Max is echt een liefhebber van het voetbalspelletje pur sang.

De ooit van Quick Den Haag, bijnaam De Haantjes, naar Rijnsburgse Boys overgekomen Max kende jarenlang geen voetbalzorgen bij ‘De Uien.’ Hij was daar verzekerd van een basisplaats. Op een bepaald moment sloeg het noodlot echter voor hem toe in de vorm van een zware knieblessure. Max probeerde terug te knokken. Maar het zat hem niet mee. Tot overmaat van ramp werden de competities in de tweede divisie twee keer stil gelegd door corona. Zo wilde Max niet eindigen bij Rijnsburgse Boys. Een basisplaats zat er voor hem niet meer in op de Middelmors. In zo’n situatie is het moeilijk steeds weer op te brengen om drie keer per week de trainingen van RB te bezoeken, wetende dat je op de mooiste dag van de week op de bank zit.

Drie keer is scheepsrecht voor Max. FC Lisse wierp diverse keren een visje uit richting Max, die aanvankelijk niet wilde toehappen. Het gebrek aan perspectief op meer speelminuten en het op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging deden hem van mening veranderen. FC Lisse zag de aanvaller reeds aan het werk in de voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Het was op de tweede dag in augustus loeiheet op Ter Specke. De wedstrijd die tijdens lunchtijd werd gespeeld liet een dartele Max zien. Na de pauze ingevallen scoorde hij drie keer voor De Uien, die met 7-3 wonnen. Zijn naam klonk toen ook al in het rond als toekomstig speler van FC Lisse.

Max kwam bij zijn aantreden op Ter Specke van ver. Van een lange gewenning met de spelersgroep was echter geen sprake. Hij kwam meteen in een warm bad terecht. FC Lisse is een team waar prestatie en gezelligheid samengaan. Een sociale groep, die iemand neemt zoals die in elkaar zit. De gevoelsmens Max voelde zich weer voetballer worden.

Max had wel enige tijd nodig om weer op zijn oude niveau te komen van voor zijn blessure bij Rijnsburgse Boys. FC Lisse gunde Max die tijd, wetende wat zij met deze speler in huis hebben. Max besefte dat als het voetballend niet altijd lukt, je keihard moet werken. En dat doet hij dan ook in de filosofie bij de FC: we vallen met zijn allen aan en we verdedigen ook met zijn allen!

Is het geluk, gevoel of beiden. De eerste treffer van Max dit seizoen voor FC Lisse ging de hele wereld over. Zijn cornerbal tegen Scheveningen vloog in een keer binnen. Ook zijn treffer tegen Jong Sparta was van grote schoonheid. Op het middenveld de bal aannemen, versnellen en dan het leder in de kruising schieten. Dat moet een heerlijk gevoel geven.

Max is bij de FC op zijn plaats. En kijkt steeds weer uit naar de mooiste dag van de week: zaterdag.