Mats en Lucy vrijwilliger(s) van het jaar

Op onze goedbezochte Vrijwilligersavond op vrijdag 26 april jl. zijn Mats Baak en Lucy van Berkel gekroond tot Vrijwilliger(s) van het jaar. Zij mochten een oorkonde, bloemen, de waardering van ons allen en onderstaande woorden, uitgesproken door voorzitter Kee-Hoei Tan, in ontvangst nemen:

Mats Baak

‘Dit jaar gaat de prijs voor de Vrijwilliger van het Jaar niet naar een “oude rot” in het vak maar naar iemand die nog jong en fris is, iemand die een voorbeeld is voor anderen en zeker voor de jongere generatie.
Wat de leeftijd betreft, valt hij onder de zogenoemde Generatie Z. Een generatie die te boek staat als ‘lui’ en niet zoveel waarde hecht aan geld. Mats bewijst het tegendeel. In de oude kantine zorgde hij ongevraagd altijd al dat de lege glazen weer achter de bar terecht kwamen zodat het barpersoneel snel door kon tappen. Hij gaf ook aan, ik ben er, dus als ik glazen moet halen dan doe ik dat. Ook als de kantine dicht ging en iedereen doodleuk het pand verliet, bleef hij hangen om alle glazen terug te brengen en spoorde hij anderen aan om ook de lege glazen te retourneren. Sinds hij nu achter de bar staat, hebben we gelukkig iemand die daar bordjes voor maakt (;
Sinds een aantal jaren staat hij dus niet alleen voor de bar maar ook achter de bar. Zo begon hij om de week op de zaterdagochtend en de donderdagavond. Al snel werd dat elke zaterdagochtend en elke donderdagavond. Vanuit meerdere kanten wordt gezien dat een jonge jongen bardiensten draait en Mats dat met veel plezier doet. Als je  ‘donderdagavond’ zegt, zei je altijd ‘Johan’ maar tegenwoordig zeg je ‘Johan en Mats’.

‘Matsie’ staat op de zaterdagochtend maar zorgt er ook voor dat de middagploeg direct aan de slag kan. Tijdens de uitwedstrijden staat het glas gespoeld en al klaar en bij de thuiswedstrijden staan de plastic glazen klaar. Als Mats zelf thuis heeft gespeeld en nog een biertje met zijn maten drinkt dan blijft hij bezig en brengt hij nog steeds glazen terug maar signaleert ook als er iets gaande is.

Mats, je verdient deze prijs en we hopen dat je het nog heel lang blijft doen en dat het anderen aanzet om ook hun steentje bij te dragen.’

Lucy van Berkel

‘Lucy, voor wat betreft de vrijwilliger van dit jaar hebben we niet lang na hoeven denken. Jij kwam bij ons direct als een van de eerste op.

 Door weer en wind sta jij elke zaterdagochtend al vroeg op veld 1 om onze jongste jeugd op te vangen, om ze een leuke training te geven. Jij als trainer/begeleider staat in de beginfase van onze leden zodat de meeste hun hele jeugd (en daarna)  bij ons blijven voetballen. Dit doe jij elke week weer met onzettend veel enthousiasme en plezier. Jij bent het gezicht van FC Lisse voor de jongste jeugd; kinderen maar zeker ook voor de ouders die merendeels nieuw met onze mooie club kennis komen maken. Je bent altijd bereid ouders te woord te staan, kinderen vinden het een genot om van jou training te krijgen en lopen met een brede glimlach naar en van het veld. Ik kan niet genoeg benadrukken dat dit ontzettend belangrijk is.

 Je valt op door je roze kleding, je hebt daar een aantal jaren om moeten vragen maar het is je toch gelukt 🙂 Je wordt ook herkend als “de trainster in roze”. Dit uiteraard met een knipoog naar onze jongste jeugd.

 Daarnaast sta je elke zaterdag klaar om de gastouders in de commissiekamer op te vangen en even uitleg te geven hoe het allemaal werkt. Wordt zeer gewaardeerd. Ook ben je ieder jaar bereid om samen met “jouw Jasper” de slotdag een perfecte uitstraling te geven. Jullie regelen en organiseren alle Skills op de velden tot in de puntjes. De slotdag zonder jullie zou geen slotdag zijn. Altijd weer frisse ideeën waar we ontzettend blij mee zijn. Dit jaar is het idee ontstaan om een toernooi te organiseren voor de jongste jeugd. Je bent hier direct ingesprongen om een zo goed mogelijke voorbereiding te creëren zodat de jongste jeugd een onvergetelijke dag zal hebben.

 Daarnaast zit je om de twee maanden in het Leeftijdscoördinatoren overleg waar je je ideeën bespreekt, open staat voor veranderingen en een helder beeld geeft wat er binnen jouw groepering leeft. Kortom, heel fijn om met jou samen te werken.

 Lucy, we zijn ontzettend dankbaar jou als vrijwilliger binnen onze club te hebben, wij hopen nog vele jaren van jouw enthousiasme gebruik te mogen maken.

 Heel veel dank!’

FC Lisse bedankt Mats en Lucy voor hun tomeloze energie en inzet en feliciteert beide met deze waardevolle erkenning. Meer dan verdiend! Ben je betrokken bij FC Lisse en nog geen vrijwilliger maar zou je dat wel graag willen? Mail dan naar communicatie@fclisse.nl en vraag naar de mogelijkheden. Want zonder vrijwilligers, …