Martin Streefland nieuwe trainer-coach Vrouwen 1

Martin Streefland is vanaf aankomend seizoen trainer-coach van FC Lisse Vrouwen 1. We maken kennis met de geboren Schiedammer in onze Coffee Click Lounge, waar hij ontvangen wordt door Jacintha van Zoest, Manager Meiden- en Vrouwenvoetbal bij FC Lisse.

Martin, kun jij jezelf voorstellen aan het FC Lisse publiek?
Ik ben Martin Streefland, geboren in Schiedam en woonachtig in Berkel & Rodenrijs. Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen bij S.V.V., wat toen nog betaald voetbal speelde. Daarna nog gespeeld bij S.V.D.P.W in de jeugd en Sparta Rotterdam. Daarna nog in verschillende selecties gespeeld en uiteindelijk in de lagere teams en tot vorig seizoen nog bij de veteranen.

Hoe ben je terecht gekomen bij FC Lisse?
Tijdens mijn tijd als voetballer heb ik ook altijd als vrijwilliger training gegeven aan de jeugd en zelfs aan senioren en dames. Ik vond het overbrengen van kennis leuk en de waardering achteraf is natuurlijk nog leuker. Tijdens de coronaperiode besloot ik mijn trainersdiploma te halen. En zowaar kwam ik erachter dat Mario Koswal mijn mentor werd bij de KNVB. Ik heb de cursus goed doorstaan en toen ik Mario benaderde dit jaar met het idee om door te gaan voor TC3, vroeg hij mij of ik interesse had om trainer te worden van de VR1 van FC Lisse. En zo kwam ik in gesprek met de club.

Je had meerdere opties om als trainer aan de slag gegaan. Waarom koos je voor Vrouwen 1 bij FC Lisse?
Er waren inderdaad een aantal opties, maar mijn keuze is hierop gevallen omdat op dit moment het damesvoetbal erg in de lift zit. Het zou geweldig zijn om hier een klein onderdeel van te mogen zijn. Verder vind ik de doelstelling en visie van FC Lisse met betrekking tot de VR1 erg interessant en zie ik dit als een mooie uitdaging.

Wat verwacht je van aankomend seizoen?
Ikzelf ben erg fanatiek van karakter, dus ik zou gelijk voor de eerste plaats willen gaan. Maar ik ben van mening dat we elkaar eerst moeten leren kennen en dan verwacht ik het komend jaar in ieder geval iets moois neer te zetten met het gehele team en de vereniging zodat we eind van het seizoen in ieder geval kunnen zeggen dat we allemaal iets hebben bereikt met de samenwerking.

FC Lisse heeft haar eigen kernwaarden, de zogenaamde S.P.O.R.T.-waarden: Samen, Plezier, Ontwikkeling, Respect en Trots. Welke van deze waarden vind jij jou het beste passen als trainer-coach?
Ik vind ze alle vijf erg belangrijk, maar als ik er een moet kiezen wat het beste bij mij zou passen, dan kies ik voor Respect. Respect hebben voor elkaar is niet alleen belangrijk bij het sporten, maar ook in het dagelijks leven. Respect hebben is een eigenschap die iedereen blij maakt.

Wil je zelf nog iets aan ons kwijt, wat nog niet benoemd is?
Ik zou zeggen: laten we er een mooie sportieve periode van maken met mooie herinneringen.