Maak kennis met Golfbaan Ter Specke

Onze nieuwe accommodatie ademt en huisvest niet alleen voetbal. Ons complex is ontworpen om meer partijen samen te laten werken in één gebouw. Op fclisse.nl stellen we ze aan je voor. Aan de hand van onderstaande vragen maken we kennis met Maria van Ruiten, voorzitter van Golfclub Ter Specke.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Golfclub Ter Specke. Sinds 2015 kent Lisse een echte 9-holes golfbaan, waar je kan (leren) golfen en je handicap kan halen. Alles volgens de normen van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De golfbaan is gesitueerd op de voetbalvelden van FC Lisse. Onze Driving Range ligt op een van de kunstgrasvelden. Tot 15.30 uur kan de golfer op de Driving Range terecht. Alle dagen van de week is de golfbaan geopend, behalve op zaterdag. Dan zijn alle velden voor de voetballers.

Wie zijn jullie klanten en waarom kiezen ze voor jullie organisatie?
Onze leden zijn sportief, hebben gevoetbald, getennist, gehockeyd of een andere sport (vaak) intensief beoefend. Met de jaren zijn er ‘hobbels’ ontstaan in de energievoorraad, in de spierkracht of hebben zich andere beperkende factoren geopenbaard. Gelukkig kan je dan vaak nog heel goed golfen, ook als je dat nog nooit gedaan hebt. De club werkt met gecertificeerde golfpro’s om de klappen van de zweep (wij zeggen golfclubs) onder de knie te krijgen.
Over het algemeen zijn onze leden ‘jongere ouderen’. De tijd die een ‘rondje golf’ op onze baan kost, is beduidend minder dan op grotere en dus langere golfbanen. Dat maakt onze golfbaan extra aantrekkelijk. Een groot deel van de dag op de golfbaan te (moeten) zijn voor een rondje, is er bij ons niet bij. Passanten die over voldoende golfniveau beschikken kunnen bij de marshal/receptie een dagkaart kopen waarna men meerdere rondes mag spelen.

Wat is jullie link met FC Lisse/ wat is jullie gezamenlijke geschiedenis?
De golfclub is ontstaan uit een initiatief van 4 FC-leden. Met eigen geld en grootse plannen zijn die 4 personen in gesprek gegaan met het bestuur FC Lisse. Dit heeft geleid tot de opening van de golfbaan in 2006. In 2015 is de golfbaan een officiële golfbaan geworden en functioneert de golfbaan volgens de normen van de NGF. Vooralsnog hebben de leden – en alleen de leden – de kosten van de golfbaan gedragen.

Wat vinden jullie van de huidige nieuwe accommodatie?
De nieuwe accommodatie is prachtig. Heel functioneel zijn meerdere disciplines samengebracht en daarmee voorzien van een eigentijdse ‘werk- sport- en speelplek’. De golfclub heeft haar eigen ruimte binnen het gebouw – ons clubhuis – maar maakt ook gebruik van alle voorzieningen in de accommodatie aanwezig. Denk dan aan de kantine voor een gezellige nazit bij een toernooi, de douches als we als club gasten ontvangen, de vergaderruimtes als wij moeten vergaderen.

De realisatie van het gehele complex is nog in volle gang. Waar kijk je het meeste naar uit de aankomende tijd?
Wij kijken vooral uit naar een nieuwe Putting Green. Bij de start van de sloop en nieuwbouw is onze bestaande Putting Green gesneuveld. Tja, en putten – de bal in de hole laten vallen – is op elke hole het sluitstuk van het spelletje. Dus dat wil je wel oefenen. Het zou fijn zijn als er weer een putting green gebruikt kan gaan worden. En een buitenterras voor de deur van ons clubhuis. Veel moet er nog op z’n plek vallen en komen, maar de eerste ervaringen zijn alleen maar positief.

FC Lisse heeft de kernwaarden Samen, Plezier, Ontwikkeling, Respect en Trots hoog in het vaandel staan. Welke van deze S.P.O.R.T.-waarden spreekt/spreken jou het meeste aan en waarom?
Als spelende oudere spreekt ons met name aan “Plezier, Samen (weg van de geraniums/ de wei in/ naar buiten en bewegen) en Gezellig”.  Dan komt de Trots en Respect vanzelf.

Zou je zelf nog iets willen toevoegen dat je graag aan ons kwijt wil?
Wij wensen alle gebruikers en ook alle bezoekers heel veel genoegen op het sportterrein. Wij hopen veel mensen te ontmoeten die wij met deze info nieuwsgierig naar golf gemaakt hebben. Tot ziens op Golfbaan Ter Specke in Lisse.