• Iedere amateurvoetballer staat te popelen van ongeduld om weer te kunnen trappen tegen een bal op een mooi natuurgrasveld. Zeker voetballers die wat te bewijzen hebben voor hun nieuwe club. Mitchel Bormann raakte bij de start in zijn eerste seizoen FC Lisse geblesseerd aan zijn enkel. De irritatie aan de enkel bleef de 26-jarige lang in de weg zitten. Na het schoon maken van de enkel hoopt de rechterflankspeler van de geelblauwen weer pijnvrij te kunnen spelen. De IJmuidenaar, actief in het dagelijks leven in een dierenspeciaalzaak in Nieuw Vennep, gaat dan ook in de zomer van 2021 in de herkansing bij FC Lisse.

    In de zomer van 2018 maakte Mitchel de overstap van derdeklasser VSV naar derde divisionist ODIN'59. De toenmalig trainer van de Heemskerkers, Richard Plug, toverde Mitchel van rechtsbuiten om naar rechtsback. Zelf noemt Mitchel zich meer flankspeler. Het is immers geen pure verdediger, maar meer iemand die goed kan voetballen en een enorme drive naar voren heeft.

    In het seizoen 2019/2020 kwam Mitchel uit voor de amateurs van Ajax-zaterdag. Bij Ajax kreeg hij mede door een professionele begeleiding de kans zich verder te ontwikkelen als een moderne verdediger. Mitchel is echter ook een gevoelsmens. Voor hem telt ook het 'echte zaterdaggevoel'van lekker na afloop met je medespelers en de supporters een biertje drinken. Zijn oud-ploegmaten bij ODIN'59, Jeffrey Kleijbroek en Jordi Tiktak, deden hem warm lopen voor de FC. Het spel dat FC Lisse wil spelen, met een verzorgde opbouw en met het idee van de aanval is de beste verdediging, sprak Mitchel meteen aan. Bovendien past de ambitie van FC Lisse bij die van Mitchel en dat is binnen de mogelijkheden die de FC Lisse heeft: presteren in de top van de derde divisie.

    Voor Mitchel en alle andere voetballiefhebbers is het nog even geduld opbrengen. Het is te hopen, dat het nieuwe voetbalseizoen 2021/2022 er een gaat worden zonder hobbels.