Ludcinio Marengo vertrekt bij FC Lisse

Willem van Zuilen had diverse gevleugelde uitspraken. ‘Daarvoor komen mensen naar het voetbal. ‘De voormalige verslaggever had het dan over de pareltjes in het amateurvoetbal, zoals Jerrel Linger bij FC Lisse. Minstens zo kleurrijk en getalenteerd als voetballer is Ludcinio Marengo. Hij speelde met de bal en de tegenstanders, wat vaak een lust voor het oog was. De 31-jarige aanvaller vertrekt echter bij FC Lisse.

Ludcinio kwam in september 2021 naar FC Lisse. Zijn loopbaan in het betaalde voetbal zat er op. FC Lisse toonde interesse in hem. Ludcinio zag het wel zitten aan te sluiten bij een winnend team, dat op weg was naar de Tweede Divisie. Eerst moest hij wat achterstanden inhalen als het ging om conditie en ritme. Op het moment dat hij inviel zag je het publiek opveren. Een rasvoetballer was aan het werk. Techniek, snelheid, balgevoel en spelinzicht. Deze combinatie zorgde voor een meerwaarde.

Goede voetballers staan op in de grote wedstrijden. Zoals Ludcinio in de thuiswedstrijd vorig seizoen tegen Sparta Nijkerk. FC Lisse was die dag niet stuk te krijgen en zat in een flow om achterstanden weg te werken van 1-0 en 2-1. In de slotfase maakte Ludcinio het verschil. Door twee loepzuivere assists op spits Enzo Stroo. Ter Specke ontplofte van vreugde na de 4-2 overwinning. En Ludcinio? De bescheiden vleugelflitser genoot van alle aandacht.

Dit seizoen wilde Ludcinio volle bak gaan voor de FC. Een probleem aan zijn knie werkte echter in zijn nadeel. De volle negentig minuten gaan in een wedstrijd, dat ging niet meer. En ondanks de geweldige voetbalkwaliteiten van Ludcinio moesten er keuzes gemaakt worden. In goed overleg is besloten dat de wegen van FC Lisse en Ludcinio gaan scheiden.

De FC bedankt Ludcinio voor het voetbalplezier, dat hij ons heeft gebracht. Ludcinio het ga je goed. Veel plezier en een goede gezondheid toegewenst in de volgende fase van je leven.