Lars Wassenaar rijpt verder op Ter Specke

Lars Wassenaar is nog net geen twintig jaar. Zeker als doelman ben je dan nog piepjong. De 19-jarige Lisser heeft dan ook nog een lange voetbaltoekomst in het vooruitzicht. Voorlopig is Lars blij met zijn aanwezigheid in de A-selectie van FC Lisse. In het seizoen 2023/2024 krijgt hij de kans verder te rijpen op Ter Specke.

Het talent van Lars viel al op jonge leeftijd op. Hij vertrok immers al uit Lisse als F1-junior. Lars kreeg de kans zich te bewijzen in de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf 2017 was Lars actief voor ADO Den Haag. Afgelopen zomer keerde de keeper terug naar Ter Specke.

Lars maakt vooral zijn speelminuten in FC Lisse O23-1. Een aantal keren zat hij op de bank bij FC Lisse 1. Voor Lars is het vooral van belang te leren van zijn oudere collega’s Erik Cummins en Richard de Groot. Zij nemen immers de ervaring mee van het seniorenvoetbal. Lars is leergierig en weet dat zijn tijd nog komt.

Hoewel een terugkeer naar het betaalde voetbal nooit uitgesloten is moet het voor Lars een droom zijn ooit de eerste doelman te zijn van FC Lisse 1. In het verleden zijn er niet vaak plaatsgenoten van Lars geweest, die op het hoofdveld stonden in FC Lisse 1. Jochem Lensen was de laatste, maar kon geen vaste basisplaats veroveren. Mark de Vries stond natuurlijk jarenlang onder de lat van FC Lisse 1, maar komt oorspronkelijk niet uit Lisse.

Voor pur sang Lisserse doelmannen, die uitkwamen in competitieverband in FC Lisse 1 op de zaterdag op het hoogste amateurniveau moeten we ver terug in de tijd. Dan stuiten we op eind jaren tachtig en begin jaren negentig van de vorige eeuw op onder meer Nico Groeneweg, Kees Horsman, Cock Kaak en Roy Lamboo.

Aan Lars om verder te rijpen bij FC Lisse door hard te werken en veel op te steken van de collega’s op trainingen en tijdens wedstrijden. Veel succes Lars!