Kevin van der Zwet voor altijd FC Lisse

Ook in deze tijd bestaat er nog clubtrouw. Spelers die hun cluppie nooit verlaten. Kevin van der Zwet is daar een voorbeeld van. De Lisser pur sang heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd. De centrale verdediger maakt sinds 2016 deel uit van de zaterdagselectie van FC Lisse. De nu 28-jarige Kevin kun je met recht de meest ervaren speler noemen van FC Lisse 1.

Kevin maakte zijn basisdebuut in FC Lisse 1 begin april 2017 in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. FC Lisse was nog volop in de race voor promotie naar de tweede divisie. Bijzonder voor hem was het dat hij in een team stond met neef Rowdy van der Putten met wie hij is opgegroeid. Kevin debuteerde als middenvelder. Later verhuisde hij naar de achterste linie. Vader Leon had dezelfde ontwikkeling meegemaakt.

Zoals ieder klein jongetje droomde Kevin van een loopbaan in het betaald voetbal. Toen dat niet lukte was er de wens ooit een keer kampioen te worden met FC Lisse 1. In 2022 was het zo ver. Een gevoel van opluchting maakte zich meester van Kevin.

Kevin keerde vorig seizoen terug als speler naar de tweede divisie. Hij had al een seizoen meegemaakt op hoogste amateurniveau in het seizoen 2017/2018. Zijn treffer uit bij VVSB ging de wereld over. Was het een poging om uit te verdedigen of een gericht schot op doel? De waarheid ligt in het midden.

Als er een speler met tegenslagen om kan gaan is het Kevin wel. Twee keer moest hij voor lange tijd het voetbal missen door een knieblessure. Corona daar bij opgeteld kwam Kevin een aantal jaren niet aan spelen toe. Opgeven komt in zijn voetbalwoordenboek echter niet voor. Hij knokte zich terug. En met verstand. Niet te vroeg weer beginnen, maar het juiste moment afwachtend. Voor de winterstop van dit seizoen was Kevin weer terug in FC Lisse 1. Nog niet top, maar wel goed genoeg om mee te kunnen draaien in het team van FC Lisse.

De voetbalkwaliteiten van Kevin zijn al vaak genoeg opgesomd. Meer een pure voetballer dan een echte verdediger, een goede passing, sterke coaching van achteruit, voetballend vermogen en als het kan inschuivend als laatste man. Kevin kent geen begrippen als ‘de zijlijn is geduldig’ of ‘vrouwen of kinderen eerst.’ Kevin zoekt altijd de voetballende oplossing. Dit soort spelers zijn een sieraad voor het voetbal.

Om in de tweede divisie te overleven kan de meerwaarde van Kevin de komende tijd goed van pas komen. En niet alleen de komende tijd. Met zijn contractverlenging van twee seizoenen is Kevin van eeuwigheidswaarde voor FC Lisse. Daar mag onze club trots op zijn, daar mag Kevin trots op zijn.