Kevin van der Zwet blijft FC Lisse trouw

Wat maakt Nick van Staveren van Noordwijk en Kevin van der Zwet zo bijzonder? Het zijn twee voetballers die het woord opgeven niet kennen. Twee keer werden zij getroffen door lang blessureleed. Nick maakte reeds weer speelminuten voor Noordwijk, Kevin doet dit komend seizoen voor FC Lisse. Het juiste moment waarop Kevin weer instapt in FC Lisse 1 is nu nog niet te zeggen. De 27-jarige Lisser werkt aan zijn herstel en wacht geduldig op zijn terugkeer in het prachtige geel-blauwe shirt van FC Lisse.

Kevin is mede door het vertrek van David Verweij, Erik Cummins, Mitchel Bormann, Tom Noordhoff en Jeffrey Kleijbroek een van de meest ervaren spelers komend seizoen in de A-selectie van FC Lisse. Kevin mag sinds februari 2017 zich speler noemen van FC Lisse 1. Zijn basisdebuut maakte hij in april van dat jaar in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Bijzonder was het voor Kevin in een elftal te staan met zijn neef Rowdy van der Putten, met wie hij is opgegroeid. FC Lisse was op dat moment in de race voor promotie naar de tweede divisie. Zijn basisdebuut maakte Kevin als middenvelder, de plek waar ook ooit zijn vader Leon was begonnen. Leon die later in zijn loopbaan naar de achterste linie werd gehaald door trainer Mark Wotte.

Ook Kevin kwam al snel centraal achterin te spelen. Wat dat betreft zijn er grote overeenkomsten tussen Kevin en Leon. Het zijn niet pure verdedigers, maar echte voetballers. Beide gezegend met een goede passing, sterke coaching van achteruit, voetballend vermogen en als het kan inschuivend als laatste man. Kevin zie je vrijwel nooit een bal over de zijlijn schieten, meestal zoekt hij de voetballende oplossing. In zijn begintijd stak hij veel op van de ervaren Robert van Boxel naast hem.

Kevin kende een uitstekend seizoen met FC Lisse in de Tweede Divisie. Het was de voetbaljaargang 2017/2018. Zijn treffer bij VVSB ging viraal. Was het uitverdedigen of een gericht schot van afstand? Kevin maakte een treffer, die hij niet meer vaak zal maken.

Oktober 2018 raakte Kevin zwaar geblesseerd aan zijn knie in de uitwedstrijd bij Quick Boys. Zijn herstel duurde langer dan verwacht. Niet alleen door corona, maar ook door de nodige tegenslagen bij zijn revalidatie. Kevin zette echter door en wist eens sta ik weer op het veld.

Groot was ook de ontlading bij Kevin, nadat FC Lisse op eigen veld in mei 2022 de titel greep van de Derde Divisie tegen Staphorst. De woorden vlak na het laatste fluitsignaal door Kevin uitgesproken maken dit duidelijk. “Mijn vader is hier kampioen geworden, mijn opa ook en nu ben ik het. Mooier kan niet.”

Dit seizoen raakte Kevin wederom zwaar geblesseerd aan zijn knie op een training. Balen, maar al snel ging de knop bij hem om. Geduldig werkt hij aan zijn herstel. De start van het nieuwe voetbalseizoen zal hij vermoedelijk nog niet meemaken als speler van FC Lisse 1. Eerst maar eens de groepstrainingen volgen. En vervolgens rustig het aantal speelminuten opvoeren in FC Lisse 1.

Het feit dat FC Lisse haar vertrouwen uitspreekt in Kevin, ondanks zijn blessure, zegt genoeg. Met Kevin van der Zwet heeft FC Lisse immers een speler in huis, waar je als supporter oprecht van kan genieten. Belangrijk is ook dat Kevin een echte Lisser is. Die gun je een terugkeer op het allerhoogste amateurniveau in het shirt van FC Lisse 1.