Jeffrey Klijbroek verlaat FC Lisse

Je hebt mooie voetbaljaren achter de rug bij Zeevogels, de club uit je woonplaats Egmond aan den Hoef. Later sla je je vleugels uit naar AZ, AFC’34, Foresters, ADO’20 en ODIN’59. Dan ben je 28 jaar en wil je nog een keer vlammen in de Bollenstreek.

In 2019 was het voor Jeffrey Klijbroek nu of nooit. De overstap naar FC Lisse was een van zijn beste keuzes uit zijn voetballeven. Met de geel-blauwen ging hij van het ene naar het andere succes. Dan ben je 32 jaar en is het moment daar om een stap terug te zetten als voetballer. Jeffrey gaat na vier seizoenen in de zomer van 2023 de FC verlaten. Met weemoed en trots.

Jeffrey kwam in de zomer van 2019 samen met Jordi Tiktak van ODIN’59 over naar FC Lisse. Zijn reputatie was hem vooruit gesneld. Er zijn maar weinig spelers op het hoogste amateurniveau, die van ver buiten de zestien met een ziedend schot kunnen scoren. Maar Jeffrey is ook meer. Het is een creatieveling op het veld. Iemand die met een steekpass een medespeler vrij voor de keeper zet. En het is een speler die niet opgeeft, een enorme wil heeft om te winnen. Jeffrey is dan ook passend in het perfecte plaatje op het Lisserse middenveld.

Het collectief FC Lisse kwam op een geleidelijke manier in de tweede divisie terecht. Met zijn geweldige statistieken als aangever en doelpuntenmaker leverde Jeffrey daaraan een belangrijke bijdrage. Vele mooie doelpunten wist Jeffrey voor de FC te maken. Een aantal daarvan uit vrije trappen. Exemplarisch waren zijn eerste twee treffers dit seizoen tegen Kozakken Boys. In de eerste thuiswedstrijd voor FC Lisse in de tweede divisie. Erik Cummins was die dag ziek. De aanvoerdersband ging naar Jeffrey. Max Hudepohl was niet fit. Jeffrey werd zo als ‘valse’ linksbuiten ingezet. Een gouden greep. Bij de FC is het motto ‘inspelen, kaatsen en doorbewegen.’ Jeffrey zocht en vond Enzo Stroo. Vervolgens liet hij het net bollen met een droge knal.

De tweede goal van Jeffrey tegen Kozakken Boys was de mooiste FC Lisse aanval van het seizoen. Een doelpunt, dat viral zou gaan mocht dit betrekking hebben op FC Barcelona. Mitchel Bormann stoomde op. Hij was door niemand te stoppen. Hij gaf achter het standbeen een geniaal balletje op Jeffrey. Die kon zijn geluk niet op met zijn treffer. Wat een schoonheid van een actie.

In het leven moeten er soms keuzes worden gemaakt. De keuze van Jeffrey is om te stoppen op zijn hoogtepunt. De afstand tussen zijn woonplaats en FC Lisse en het vier keer per week rijden naar Ter Specke is voor hem het belangrijkste motief om te stoppen bij FC Lisse. En vergeet niet. Spelen op het niveau van de tweede divisie vergt veel van de spelers, zowel fysiek als mentaal.

Jeffrey kijkt nu reeds terug met een goed gevoel op FC Lisse. De FC Lisse-jaren zijn voorbij gevlogen voor de creatieve middenvelder. FC Lisse zit in zijn hart als een fantastische club. Hij genoot van de ambiance en sfeer langs de lijn. En wij als FC Lisse-supporter genoten weer van het spel van Jeffrey.

Waar de voetbaltoekomst van Jeffrey ligt is momenteel nog niet duidelijk. Hij zal gaan spelen in de buurt op een lager niveau. Een andere passie van Jeffrey is strandvoetbal. Hoogtepunt op dit gebied is natuurlijk zijn deelname met het Nederlandse team aan het WK Beach Soccer in 2013 in Tahiti.

Met FC Lisse wil Jeffrey afsluiten als een stabiele middenmotor in de tweede divisie. FC Lisse speelt nog een aantal mooie voetbalpotjes, zeker als het gaat om wedstrijden op Ter Specke. FC Lisse krijgt alle Bollenstreek-derby’s nog thuis. Bovendien komen ook de Spakenburgse grootmachten nog naar Lisse. En stuit de FC tevens op koploper AFC. Genoeg om naar uit te kijken.

En Jeffrey, nog een half jaartje knallen. Tot zo ver bedankt voor het voetbalplezier, dat je ons als FC Lisse-supporter hebt gegeven.