Jacintha van Zoest nieuwe Manager Meiden- en Vrouwenvoetbal FC Lisse

FC Lisse is verheugd dat Jacintha van Zoest de  rol van Manager Meiden- en Vrouwen op zich neemt binnen onze vereniging. Middels enkele vragen, maken we kennis met Jacintha, die zeker geen onbekende is op Ter Specke.

Jacintha, vertel ons: wie ben je en wat is jouw rol binnen FC Lisse?

Ik ben Jacintha van Zoest, partner van Dennis Lensen en moeder van Jochem en Marijn. Ik werk bij Zorgbalans in Haarlem en woon in Lisse. Ik ben net begonnen om de functie Manager Meiden- en Vrouwenvoetbal in te vullen.

Wat is de link tussen jou en FC Lisse?

Mijn vader zat in het bestuur van Sportclub Lisse, dus als kind kwam ik al veel op de voetbal. In mijn tienerjaren kwam ik regelmatig bij FC Lisse door voetballende vrienden. Tijdens mijn opleiding werd ik verzorgster van FC Lisse 2 en daarna ben ik 11 jaar fysiotherapeut van de selectieteams geweest. Tussendoor was ik de speaker bij Zondag 1 en op jeugdtoernooien. Met Mariëlle de Bruin heb ik 5 jaar de jeugdloterij gedaan.

En natuurlijk voetbalden Dennis en Jochem bij de club. Marijn speelt nog steeds in de O23-2.

Je hebt dus zelf zonen. Wat heeft je doen besluiten Manager van de meiden en vrouwen te worden?

Ik werd door het bestuur benaderd om deze functie in te vullen.  Ik vind het leuk om een steentje bij te dragen aan de club, maar moest wel even nadenken of ik dit kon combineren met mijn werk. De nieuwsgierigheid en de uitdaging hebben het gewonnen. En juist omdat ik geen voetballende dochters heb, kan ik mij neutraal opstellen. Zelf heb ik nooit gevoetbald, maar weet genoeg van de andere zaken die rond het veld spelen.

Wat zijn de ambities van FC Lisse als het gaat om vrouwenvoetbal?

Het vrouwen- en meidenvoetbal is enorm populair geworden. Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich snel en FC Lisse wil daar niet op achterblijven. Het aantal meiden dat bij FC Lisse voetbalt, is de laatste jaren flink toegenomen en zij worden begeleid door gedreven trainers. De ambitie is om voor iedere leeftijdscategorie minimaal twee teams te hebben waardoor iedereen met plezier kan voetballen en zichzelf kan ontwikkelen op het eigen niveau. Uiteindelijk willen we een volwaardige en succesvolle afdeling binnen de regio worden.

Je hebt meegelopen en kennisgemaakt  met de mensen binnen FC Lisse. Hoe is dat bevallen?

Heel goed! Anders was ik hier niet aan begonnen. Binnen FC Lisse wordt door veel mensen hard gewerkt om er een prachtige club van te houden en ambities waar te maken. De saamhorigheid is mooi en er is een duidelijke visie op bijvoorbeeld communicatie.

Waar kijk je naar uit op korte termijn? En op lange termijn?

Op korte termijn wil ik mij vooral gaan verdiepen op de samenwerking tussen leeftijdscoördinatoren, trainers en coaches. Wat verwachten zij van mij, waar moeten we mee aan de slag en hoe gaan we dat doen.

Op lange termijn wil ik samen met dit team bouwen aan de toekomst van het vrouwen- en meidenvoetbal. Hopelijk kunnen we ook deze tak van FC Lisse nog meer op de kaart gaan zetten.

Aankomend seizoen draai je een volledig seizoen mee. Wanneer ben jij een tevreden Manager Meiden- en Vrouwenvoetbal als je dan op dat seizoen zou terugkijken?

Dan hoop ik dat veel vrouwen en meiden met heel veel plezier hebben kunnen voetballen en dat ze graag bij FC Lisse willen blijven. Persoonlijk hoop ik dat ik daar mijn steentje aan heb kunnen bijdragen!

Zou je graag aan bovenstaande zelf nog iets willen toevoegen?

FC Lisse is een prachtige club! Ik heb er zin in!

FC Lisse kijkt uit naar de samenwerking met Jacintha. Zou jij net als Jacintha ook maatschappelijk een steentje bij willen dragen en herken jij je in onze S.P.O.R.T.– waarden Samen, Plezier, Ontwikkeling, Respect en Trots? Informeer dan naar de mogelijkheden via https://www.fclisse.nl/word-vrijwilliger/ We kijken uit naar je verdere belangstelling.