Historie terug in de nieuwbouw

Wie onze accommodatie binnen gaat, de trap oploopt, en bovenaan naar rechts kijkt, werpt een blik op de geschiedenis van FC Lisse. De ingelijste vlaggen van Sportclub Lisse en Lisserboys zijn echte eyecatchers. Wie naar links kijkt ziet de plaquette met onze ereleden en een afbeelding van de FC Lisse vlag met een klein stukje geschiedenis van onze club. Hier is de kern van ons bestaan te lezen. De historische tekst lees je nu ook onderstaand:

17 maart 1981. Een belangrijke datum voor Sportclub Lisse en Lisser Boys. Vanaf deze dag gaan beide voetbalclubs verder onder de naam FC Lisse.

Daarvoor kende Lisse al een rijke voetbalgeschiedenis. Aan de Broekweg speelde het op 21 juni 1921 opgerichte RKVV Lisse tussen 1930 en 1934 haar wedstrijden om vervolgens haar thuisbasis te vinden aan de Spekkelaan, waar nu ook het huidige FC Lisse is gehuisvest.
In 1968 veranderde RKVV Lisse haar naam in Sportclub Lisse, dat vanaf dit jaar niet alleen op de zondag maar ook op de zaterdag uitkomt. De zaterdag die dan al jarenlang toebehoort aan die andere voetbalclub in Lisse: het op 12 oktober 1945 opgerichte vv Lisser Boys, 


17 maart 1981 dus. De datum waarop het fundament van de Fusie Club Lisse werd gelegd, waar we nog steeds zo trots op zijn. 

Beide verenigingen kozen op hun ledenvergaderingen, op hetzelfde tijdstip , op verschillende locaties in Lisse gehouden, vóór de fusie. Het waren emotionele bijeenkomsten. Beide verenigingen kozen vóór de fusie, met name om zo de jeugdafdelingen te versterken en de grote wens om een sportzaal te realiseren te verwezenlijken. De komst van een prachtig sportcomplex en een sterke jeugdafdeling werden door de fusie werkelijkheid.


De ingelijste vlaggen aan de muur aan de overzijde herinneren ons nog aan de oprichting van onze vereniging, Dit zijn de authentieke vlaggen die wapperden tijdens de openingsdag op Ter Specke in 1981.

 

Foto: Slaappartner Goodnight brings back memories. De ingelijste vlaggen zijn van zo’n formaat, dat Goodnight bereid werd gevonden de logistiek op zich te nemen. Dank jullie wel.