Het laatste rondje, met de Heeren van Ter Specke

Op een zonovergoten Landgoed Groenendaal heeft de Heeren van ter Specke in stijl afscheid genomen van haar voorzitter Leon Annokkee. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen het op een steenworp afstand gelegen Koninklijke HFC werd tijdens een driegangen lunch nog één keer stilgestaan bij acht jaar voorzitterschap van Annokkee. Een periode van passie en toewijding volgens Dennis Hogenboom, die namens de Heeren van ter Specke het woord nam richting de aanstaande Algemeen Directeur van Telstar. ‘Leon heeft in zijn tijd als voorzitter veel bereikt bij onze club. Eén van zijn grootste prestaties is het realiseren van de langverwachte nieuwbouw. Onder zijn leiding hebben we een moderne en goed uitgeruste accommodatie gekregen, die ons trots maakt, waar spelers en supporters comfort ervaren én die onze uitstraling versterkt’.

Leon Annokkee, bekend om dit soort middelpunten van aandacht liever te vermijden, nam de lovende woorden gelaten tot zich, waarbij zijn jaren als voorzitter toch even door zijn gedachten moeten zijn geflitst. Zo waren er uitdagende tijden, bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Met visie en koers houden werden deze uitdagingen het hoofd geboden. En natuurlijk waren er ook euforische periodes, zoals het kampioenschap van het vlaggenschip en de promotie naar het hoogste amateurniveau van Nederland.

Maar bij FC Lisse zal de naam ‘Leon Annokkee’ niet louter koude begrippen als ‘prestatie’ en ‘visie’ oproepen. De Heeren van Ter Specke typeert Leon het liefst als verenigingsman; een verbinder die deel uitmaakt van de FC Lisse-familie.  Kenmerkend waren zijn ‘rondjes’ om het hoofdveld wanneer het eerste elftal alles uit de kast haalde om de drie punten op Ter Specke te houden. Een corrigerende opmerking richting de uitgelaten jeugd, een warme groet richting de vrijwilligers en supporters. De Heeren van Ter Specke liet het befaamde tafereel van de scheidend voorzitter in kleur optekenen door kunstenaar Nicoline Heemskerk. Vereeuwigd op canvas werd het tussen lunch en HFC overhandigd aan een dankbare voorzitter, die op zijn beurt mooie woorden sprak richting de ondernemende FC Lissers.

De Heeren van Ter Specke bedankt Leon voor zijn onvermoeibare inzet en toewijding als voorzitter en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe uitdaging bij Telstar. 

Wil je meer weten over onze netwerkclub Heeren van Ter Specke? Lees er over op https://www.fclisse.nl/heeren-van-ter-specke/