Godwin Ababio neemt afscheid van FC Lisse

Godwin Ababio vertrekt na 3 seizoenen bij FC Lisse. In 2021 kwam Godwin over van ASV De Dijk uit Amsterdam. Al snel liet Godwin als trainer van de O19 zien van meerwaarde te zijn voor onze club. Naast zijn inzet en kennis over voetbal, bracht hij ook ervaring mee op het gebied van krachttraining naast fysieke en mentale weerbaarheid.

Naast een topper op het veld bleek Godwin ook een sociale clubman met interesse en respect voor de vele vrijwilligers. Met zijn inzet en glimlach is hij een graag gezien persoon op de velden. Begin dit seizoen verhuisde Godwin naar Almere. De afstand Almere-Lisse is één van de redenen dat hij volgend jaar op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast is Godwin voor volgend seizoen toegelaten tot de KNVB-opleiding Voetbalcoach 4 Jeugd (VC 4). Hiervoor loopt hij stage bij jeugdteam Almere City O17. Naast een fulltime baan als docent Lichamelijke opvoeding op het Voortgezet onderwijs. Die combinatie heeft hem doen besluiten afscheid te nemen van FC Lisse.

In zijn eerste seizoen werd Godwin met de O19 kampioen van de Divisie 1. Na 2 jaar de O19 getraind te hebben stapte hij over naar de O23. Met een jonge groep spelers (leeftijd O21) lukte het de eerste seizoenshelft niet om in Divisie 1 te handhaven. Maar in de resterende wedstrijden van de voorjaarscompetitie doet de O23 nog volop mee in de strijd om promotie naar Divisie 1 af te dwingen. Dat zou een prestatie op zich zijn en een prachtig afscheidscadeau voor onze sympathieke jeugdtrainer.

Naast het hoofdtrainerschap van de O23 was Godwin tevens assistent-trainer van Almere City O18 afgelopen seizoen.

De TCO dankt Godwin voor zijn inzet en wenst hem veel succes in zijn verdere trainerscarrière. Wie weet tot ziens!