Geel-blauw past bij Jaap Zwetsloot

Jaap Zwetsloot is ook komend seizoen actief in het shirt van FC Lisse. Bij Teylingen kreeg hij de bijnaam ‘Vlugge Japie’. In 2019 kwam Jaap over van buurman Teylingen naar Ter Specke. En met succes. Jaap die intussen samen met zijn broer Toon een van de meest ervaren spelers is binnen de selectie van FC Lisse 1.

Jaap wist zich snel aan te passen aan het niveau van FC Lisse. Jaap die afkomstig was van een tweedeklasser. Door corona kon Jaap zich enige tijd niet op de juiste manier ontwikkelen bij FC Lisse. In het kampioensseizoen 2021/2022 brak Jaap pas echt door. Hij vormde een ingespeeld duo met zijn broer Toon.

Bij Teylingen werd Jaap van een middenvelder omgevormd tot aanvaller. Een verstandige keuze. In de aanval komen de kwaliteiten van Jaap pas echt tot uiting. Op de juiste manier aangespeeld is Jaap met zijn snelheid een plaag voor de tegenstander. Als rechtsbuiten staat hij dan ook constant op scherp. Met gerichte voorzetten is hij een voorbereider van heel wat doelpunten of kansen van een van de spitsen.

Jaap die ook het teambelang kent. Dat betekent ook regelmatig kilometers maken voor de ploeg. Hard werken is tevens onderdeel van het spelen op hoog amateurniveau. De nu 28-jarige Jaap zit nog midden in de bloei van zijn voetballeven. Hij doet er alles aan fit te blijven.

Jaap heeft een mooie toekomst als voetballer voor de boeg. Het is fijn voor FC Lisse, dat het geel-blauwe shirt hem nog steeds past.

Gefeliciteerd met je contractverlenging Jaap. En veel succes nog dit seizoen bij de komende wedstrijden van FC Lisse 1.