Geel-blauw past bij doelman Joost Meendering

Geel-blauw past bij jou is zeker van toepassing op spelers, die het shirt droegen van zowel ODIN’59 als FC Lisse. Het rijtje namen van spelers die voor beide clubs uitkwamen is nu al indrukwekkend. Rik Stals, Nigel Hardenberg, Niels Buijs, Dennis Greuter, Joey Klare, Cerilio Cijntje, Kay Eijspaart, Jordi Tiktak, Mitchel Bormann, Erik Homan, Bas Ent, Jeffrey Klijbroek en wie wij nog zijn vergeten. Zij delen bovengenoemde ervaring.

Trainer Raymond Bronkhorst, wiens roots liggen bij ODIN’59, kan aan dit rijtje komend seizoen toevoegen Joost Meendering. De huidige 25-jarige doelman van ODIN’59 neemt de plek in de A-selectie van FC Lisse in van de stoppende Erik Cummins. Hij mag de concurrentie onder de lat aangaan voor het eerste team met Richard de Groot en Lars Wassenaar.

Joost werd in 2019 de opvolger onder de lat bij ODIN’59 van Barry van Dijk. Van Dijk werd een clublegende bij ODIN’59. Liefst zestien seizoenen stond hij onder de lat bij ODIN’59. Pogingen hem weg te halen door onder meer de VV Noordwijk en FC Lisse slaagden niet. Aan Joost de taak het icoon van ODIN’59 te doen vergeten.

Van echte spanning was bij Joost na de overgang naar ODIN’59 geen sprake. Hij had immers in de jeugdopleiding van Ajax samengespeeld met onder meer generatiegenootjes als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Steven Bergwijn. Met Jong FC Utrecht speelde Joost twee seizoenen lang in de eerste divisie. Joost debuteerde voor Jong FC Utrecht op 17 februari 2017 in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Twee keer zat de doelman op de bank bij het eerste elftal van FC Utrecht.

Joost begon ooit met voetballen bij Hollandia Tuitjenhorn. Daarna speelde hij in de jeugd van AFC’34, FC Volendam en Ajax. In 2015/2016 speelde hij in de Hoofdklasse voor Hollandia Hoorn. FC Lisse veroverde in 2008 tegen deze club de algemene amateurtitel. Na Jong FC Utrecht speelde Joost nog een seizoen voor huidige zaterdagvierdeklasser Swift Amsterdam.

Joost heeft in de derde divisie regelmatig met ODIN’59 tegen FC Lisse gespeeld. Hij is dus aardig op de hoogte van het wel en wee van onze club. De FC begroet Joost volgend seizoen op Ter Specke in de tweede divisie.