Franklin Lewis vertrekt bij FC Lisse

FC Lisse neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Franklin Lewis. De nu 25-jarige rechtervleugelverdiger of aanvallende middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen in het shirt van FC Lisse. Franklin gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Franklin speelde geruime tijd voor de Koninklijke HFC. Aangezien de Haarlemse club overstapte naar een ander spelsysteem was er voor Franklin geen basisplaats meer. Het moment van club te veranderen. Bij FC Lisse kwam hij uit, waar nog wel 4-3-3 wordt gespeeld. Aanvankelijk kwam Franklin wedstrijdritme tekort. Dit had te maken met te weinig speelminuten eerder bij de Koninklijke. Toch was Franklin al vrij vroeg in het begin van vorig seizoen belangrijk voor de FC. Zo maakte hij de winnende vanaf de achterlijn bij Noordwijk.

FC Lisse kwam vorig seizoen na een goede seizoensstart in een mindere fase terecht. Er werden andere keuzes gemaakt, waarin plaats was voor Franklin in de basis. FC Lisse ging meer ingezakt spelen en dat leverde verrassende acties op bij het opkomen van de backs. De van oorsprong aanvaller Franklin werd omgeturnd tot razendsnelle rechtsback. Ter vergelijking. Louis van Gaal deed dit ooit met Michael Reiziger bij Ajax. Franklin werd door zijn acties langs de zijlijn populair onder de FC Lisse-supporters.

Franklin wilde dit seizoen zich verder ontwikkelen bij de FC. Een blessure opgelopen op een training gooide roet in het eten. Het was een paar dagen voor de opening van dit voetbalseizoen uit bij de VV Katwijk. Franklin had er vertrouwen in, dat hij weer snel binnen de lijnen zou staan. Zijn herstel bleek echter langer te duren. Een aantal weken geleden pas maakte Franklin zijn eerste speelminuten dit seizoen voor FC Lisse.

En nu gaan de wegen tussen Franklin en FC Lisse scheiden. Franklin succes bij het vinden van een nieuwe club. En bedankt voor wat je hebt laten zien bij FC Lisse.