Franklin Lewis laat gevoel spreken

Niet te veel denken, maar doen. Spelend vooral uit het hart en vanuit het gevoel. De kracht van Franklin Lewis ligt in het nemen van risico’s en het maken van acties. Die kracht vormt een meerwaarde voor FC Lisse. FC Lisse is dan ook blij met haar ruwe diamant. Aan de ruwe diamant van momenteel 23 jaar kan verder worden geslepen, ook bij de FC in het seizoen 2023/2024.

Franklin speelde jarenlang voor de Koninklijke HFC. Dribbelen is en was zijn kwaliteit. Eerst een paar man passeren en dan de geschikte voorzet geven. Dit deed Franklin als vleugelflitser vanaf de rechterkant. De Koninklijke stapte echter op een bepaald moment over op een systeem van 5-3-2. Voor Franklin was er geen plaats meer in de basis. En ook niet op de 10-positie. Dan kijk je uit naar een club, waar nog wel het 4-3-3 de visie is. En dan kom je uit op FC Lisse. Franklin werd meteen opgenomen in de groep van allemaal topgasten.

Net als Max Hudepohl was bij Franklin aanvankelijk te merken, dat hij wedstrijdritme tekort kwam. Niet zo gek als je te weinig speelminuten hebt gekregen in de periode hiervoor. Toch werd Franklin meteen belangrijk voor FC Lisse. Zo scoorde hij vanaf de achterlijn de winnende bij Noordwijk. Was dit geluk of toch een bewussie. Wij houden het op een bewussie!

FC Lisse kwam na een goede seizoensstart in een mindere fase terecht. Het kende vele blessures met name achterin. Het gevolg was dat FC Lisse wat meer ingezakt ging spelen en er verrassende keuzes in de laatste linie werden gemaakt. Franklin werd geposteerd als rechtsback. Een positie die hij ooit al eens had ingenomen bij HFC.

Een rechtsbuiten die wordt omgeturnd tot rechtsback. Dat is niet uitsluitend van deze tijd. Louis van Gaal deed dit jaren geleden al met Michael Reiziger bij Ajax. In het amateurvoetbal deed trainer Richard Plug de voormalige aanvaller Mitchel Bormann twee linies terugschuiven.

Het opstellen van Franklin als rechtsback gaf FC Lisse ‘vleugels.’ Natuurlijk moest Franklin even wennen aan deze positie. Maar na verloop van tijd zag je hem groeien op deze plek. Zoals de hele ploeg aan het groeien is. Franklin liet zien ook goed te kunnen verdedigen. Juist door zijn snelheid kom je hem als tegenstander wel twee keer tegen. En de aard van het beestje raak je niet kwijt. Waar mogelijk zie je Franklin opstomen naar de aanvalslinie. De tegenstander laten schrikken. Dit zagen wij bijvoorbeeld goed in de uitwedstrijd bij Katwijk. ‘Het andere Oranje’ wist zich even geen raad met de steeds weer opkomende Franklin.

Voorlopig gedijt Franklin goed op Ter Specke. De doelstelling met FC Lisse is de komende maanden veilig spelen en eindigen in het linkerrijtje.