Frank Baak stopt als teammanager

Voor Frank Baak is het genieten deel te mogen uit maken van het team rond FC Lisse 1. FC Lisse 1 vormt het bewijs dat presteren en gezelligheid op het hoogste amateurniveau goed samen gaan. Er is echter meer in het leven dan voetbal. Voor Frank is het niet langer meer mogelijk de combinatie te maken tussen werk, gezin en voetbal. Frank stopt dan ook aan het einde van dit seizoen met een goed gevoel als teammanager van FC Lisse 1.

De functie van een teammanager is niet te onderschatten. Hij is onder meer de vraagBAAK naar de spelers. Een soort van een vertrouwenspersoon, die weet wat er leeft binnen een groep. Die tevens zijn rol kent binnen de technische staf. En vergeet niet, de functie van teammanager kost vele uurtjes, ook doordeweeks. Frank nam als teammanager in 2019 het stokje over van Jacco Möhlmann.

Frank had bij zijn aantreden als teammanager natuurlijk als voordeel, dat hij de ins en outs kent van FC Lisse. Dat hij als het ware het DNA kent van FC Lisse. FC Lisse is altijd een vereniging met ambities, maar ook een club waar een goede sfeer belangrijk is. Frank is een kind van de club. Hij heeft er altijd gevoetbald. Frank wist als speler het eerste te halen van FC Lisse zondag. En Frank was ook supporter van FC Lisse 1. Hij maakte alle successen mee van het vlaggenschip. Er waren tal van hoogtepunten op dit gebied. Zoals de strijd om de algemene amateurtitel in 2001 tegen De Baronie. Ondanks het verlies in Breda was het daar een groot feest. Frank genoot samen met onder meer zijn maatje Paul Vessies van het enthousiasme van de FC Lisse-fans in het Brabantse land.

En als mens een keer goed stuk gaan, dat hoort ook bij het leven. Dat positieve gevoel neem je voor altijd mee. En dan bedoel ik de Vierdaagse van Nijmegen. Met heel veel voetbalmaten en ‘begeleiders’ als Koos van Beek, Rik Hoekstra en Ben Huitema zag Frank vier dagen lang af. Vier dagen van steeds 50 kilometer wandelen. Uiteindelijk wist hij Via Gladolia te bereiken. Dat goede gevoel van toen in 2004 heeft hij altijd met zich meegenomen.

Frank heeft als we kijken naar de ontwikkelingen in de wereld niet de beste tijd meegemaakt als teammanager van FC Lisse 1. Twee keer werd de competitie onderbroken door corona. Ook in het seizoen 2021/2022 leek het even mis te gaan. Gelukkig kon de competitie door het spelen van vele wedstrijden in korte tijd worden afgerond.

Frank laat weten dat de verhouding tussen de spelersraad en de teammanager belangrijk is. “Ik heb daar veel steun aan gehad afgelopen vier seizoenen. Daarvoor wil ik Erik Cummins en David Verweij persoonlijk bedanken.”

Uiteraard was het behalen van het kampioenschap van FC Lisse 1 ook voor Frank een mijlpaal om  altijd van te blijven genieten. En op het menselijk vlak was er voor Frank en iedereen die om FC Lisse geeft het kippenvelmoment om het shirt van Mitchel Bormann met alle handtekeningen van spelers en begeleiders erop van FC Lisse, te overhandigen aan diens grootste fan en oma. Oma Nel die zo een hart onder de riem kreeg gestoken in verband met haar ziekte.

Frank kijkt net als ieder ander uit naar het vervolg van deze competitie in de tweede divisie. FC Lisse dat alle opponenten uit de Duin- en Bollenstreek nog thuis krijgt. Ter Specke dat tevens in afwachting is van de komst van ‘De Blauwen’ en de ‘Rooien’ uit Spakenburg. En ook koploper AFC nog langs ziet komen.

Frank die als voetballer altijd lekker aan het dollen is vlak voor het begin van de wedstrijd met de trainers, Raymond, Richard en Barry, waarbij het de bedoeling is de bal zo dicht mogelijk bij de zijlijn te krijgen.

Frank nu alvast enorm bedankt voor je betrokkenheid en inzet voor FC Lisse 1. En geniet van de mooie wedstrijden en derby’s die je nog te wachten staan.