Foppe Hof afgezwaaid als hoofd steward

Foppe Hof stopt na 26 jaar met zijn werkzaamheden als hoofd steward bij FC Lisse. Tijdens de Vuttersmiddag afgelopen week werd de 81-jarige vrijwilliger nogmaals in het zonnetje gezet. Voorzitter Kee-Hoei Tan sprak mooie woorden en nam ons mee naar de beginjaren van Foppe, die aan de wieg stond van meer veiligheid rondom de wedstrijden van het eerste elftal. Het was reden voor de 20-jarige Bart Heederik, een van onze jongste aanwinsten in het communicatieteam, om Foppe op te zoeken voor een klein vraaggesprek…

Foppe kwam in 1970 als 28-jarige jongen bij FC Lisse terecht om hier te komen voetballen, inmiddels is hij 81 jaar en zet hij een punt achter zijn tijd als hoofd steward van FC Lisse, waar hij 26 jaar lang van genoten heeft. Foppe blikt met trots terug op zijn periode bij FC Lisse.

Na acht jaar te hebben gevoetbald bij Lisse van 1970 tot 1978, kreeg Foppe te maken met een knieblessure. Dit zorgde ervoor dat hij noodgedwongen de overstap maakte van voetballer naar scheidsrechter, wat hij al die jaren met plezier gedaan heeft. Tot de dag van vandaag heeft Foppe nog nooit een rode kaart uitgedeeld: “Als je geen kaarten hoeft uit te delen, betekent dat dat je als scheidsrechter de wedstrijd onder controle hebt, dus ik zie dat wel als een mooie prestatie.” Ook vertelt Foppe dat hij voor de KNVB onder andere de A1 van Feyenoord heeft gefloten, “Ik ben groot fan van Feyenoord dus dat was fantastisch, ik heb toen ook een praatje gemaakt met Ronald Koeman.”
Buiten wedstrijden fluiten, is Foppe in 1989 steward geworden voor Lisse, dit nadat Lisse voor het eerst gepromoveerd was naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Hij heeft als steward zijnde ook zijn mooiste herinnering bij FC Lisse meegemaakt: “We fietsten met 1.500 man naar Noordwijk voor de kampioenswedstrijd in 2001, ik fietste hier voorop en moest zorgen dat iedereen veilig aankwam in Noordwijk door bijvoorbeeld bij rotondes en kruispunten stil te gaan staan, dit was me toch wel een ervaring.” Deze wedstrijd werd uiteindelijk ook door FC Lisse gewonnen. “Het mooie hieraan was dat we in 2000 de promotie/degradatie wedstrijd speelden en in 2001 met hetzelfde elftal kampioen zijn geworden, dat zijn de mooie herinneringen.”

De liefde voor FC Lisse zal Foppe nooit verliezen, hij blijft dan ook nog in het scheidsrechterscommittee van FC Lisse actief en zal wanneer het weer lekker weer is, vast nog wel een wedstrijdje fluiten: “Maar dan wel de onder 13, die oudere jongens kosten me teveel energie”, besluit hij lachend.

Namens heel FC Lisse, FOPPE BEDANKT💙💛