FC Lisse kan uit meerdere voetbalbronnen PUTTEN

Broers in de A-selectie van FC Lisse. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw had je onder meer Rob, Arnold en John Vermeulen. Ruim vijftien jaar geleden waren daar Jeffrey en Kevin Winter. Een paar jaar geleden Kevin en Robin van der Zwet. En natuurlijk vergeten we niet uit de huidige tijd Jaap en Toon Zwetsloot. Vanaf komend seizoen kan de FC Putten uit Rowdy en Justin. De 22-jarige Justin van der Putten heeft zijn contract immers verlengd.

Justin kan je als trainer om een boodschap sturen in het veld. Hij stelt een trainer nooit teleur. Zijn inzet en wilskracht is voorbeeldig. Bovendien kan Justin uitstekend voetballen. Je hebt multi-functionele spelers, Justin is een multi-multi-functionele speler.  Je kan hem op alle posities inzetten in de voorhoede, maar hij kan ook uit de voeten achter de spitsen.

Het talent van Justin viel reeds op in de jeugdteams van FC Lisse. Justin had het geluk uit te mogen komen in diverse sterke jeugdlichtingen. Regelmatig speelde hij met zijn leeftijdsgenoten om de titel. Zijn scorelust viel op, maar ook zijn vermogen een medespeler vrij te zetten voor de doel van de tegenstander.

Aangezien Rowdy in 2019 voor Scheveningen koos, moest Justin geduld uitoefenen, eerdat de ‘Brothers Act’ bij FC Lisse een feit werd. Als jonge speler was het zeker geduldig blijven in verband met corona. Het was juist ook voor Justin teleurstellend, dat de competitie na 10 oktober 2020 voor de tweede keer werd stilgelegd. Juist op de dag dat de Lisserse jonkies Remi van Ekeris en Justin het verschil maakten zonder publiek in en tegen Staphorst. De treffer van Justin was typisch voor hem. Al slingerend baande hij zich een weg naar het Staphorst-doel om vervolgens koeltjes af te ronden. Justin is een koele kikker als hij een opgelegde kans krijgt. Niet in paniek raken is het motto.

Justin weet dat als hij een kans krijgt om in FC Lisse 1 te komen deze moet pakken. Een bijzondere dag was voor hem op 5 maart 2022. Zijn basisdebuut in FC Lisse in de thuiswedstrijd tegen VVOG. De technische staf had het vertrouwen in Justin uitgesproken. Justin in de aanvalslinie naast Enzo Stroo en Jaap Zwetsloot. Dat optreden smaakte naar meer.

Justin speelde tot op heden 48 competitiewedstrijden voor FC Lisse, waarin hij zes keer wist te scoren. Hij is nog jong en kan door het opdoen van ervaring  op het hoogste amateurniveau alleen maar beter worden. En natuurlijk zal er in huize Van der Putten over gesproken worden. Over de droom die vanaf volgend seizoen werkelijkheid kan worden. Rowdy en Justin samen in FC Lisse 1.