FC Lisse bedankt Maxim en Daniek van der Meer

Zoals bekend maakt Maxim van der Meer volgend seizoen de overstap naar FC Rijnvogels. De 25-jarige aanvaller hoopt bij de club uit de derde divisie aan meer speelminuten toe te komen. De FC laat Maxim niet zo maar gaan. Vanaf deze plaats wil FC Lisse Maxim bedanken voor wat hij betekend heeft voor onze club. En nog kan betekenen, aangezien dit seizoen nog tien competitieduels kent in de tweede divisie. Wedstrijden die beslissen over vreugde en verdriet, over winnen en verliezen.

Maxim kwam acht jaar uit voor de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Speelde vervolgens voor ASV Dronten en WHC Wezep. Een studie aan de Hogeschool te Amsterdam deed hem verhuizen naar het westen. Bij zondag eersteklasser SDZ uit Amsterdam ontwikkelde Maxim zich tot een ware  doelpuntenmachine. Hij speelde zich zo in de kijker van de scouts van FC Lisse.

Bij de kersverse promovendus uit de tweede divisie wilde Maxim zich vanaf het begin van het seizoen 2022/2023 waar maken op trainingen en wedstrijden. Een blessure aan zijn enkelband gooide echter roet in het eten. Maxim werd gedwongen tot een inhaalactie als het ging om conditie en wedstrijdritme.

Maxim brak door bij FC Lisse 1 op zaterdag 5 november 2022 in de thuiswedstrijd tegen TEC. Als invaller liet hij zien wat een echte spits is. De kortste weg zoekend naar het doel van de tegenstander. Hoe je scoort is niet zo belangrijk, als je maar scoort. En dan na het scoren het juichen door het maken van een knieval.

Maxim toonde aan een neus voor doelpunten te hebben. Bovendien een speler die je goed kunt aanspelen in de voeten om vervolgens de kaats te verwachten.

In de tweede divisie is het zwaar voor een spits. De tegenstanders zijn van hoog niveau. Kansen krijg je niet veel en het is ook lastig de ruimtes op te zoeken.

Dit seizoen swingde Maxim twee keer als vanouds. Dit was in de uitwedstrijden tegen Scheveningen en de Koninklijke HFC. Tot dusver dit seizoen is de spits goed voor 3 fraaie goals en 3 assists. Heerlijk moet het zijn voor een spits om na een voltreffer het net te zien bollen. Maxim hoopt dit ook te doen vanaf komend seizoen bij Rijnvogels.

Volgend seizoen is er geen speler meer actief rond FC Lisse 1 met de achternaam Van der Meer. Naast Maxim speelt ook Daniek van der Meer komend seizoen niet meer in het shirt van FC Lisse. Daniek doorliep een groot deel van de FC Lisse-jeugdopleiding. In het kampioensseizoen 2021/2022 mocht Daniek regelmatig aan sluiten bij 1. Daniek greep zijn moment van roem in de uitwedstrijd tegen SteDoCo door op schitterende wijze de winnende goal te maken. Een verdere doorbraak bleef echter uit. Na de winterstop is Daniek gestopt bij FC Lisse en kijkt hij uit naar een nieuwe voetbaluitdaging.

Maxim en Daniek in ieder geval bedankt voor jullie bijdrage aan FC Lisse en veel geluk met jullie voetbaltoekomst.