Even appen met…Menno & Mats

‘Hoe uitgebreid moeten we ons voorstellen?’ Het is de eerste vraag van Menno Möhlmann net nadat de appgroep met onder meer Mats Baak is aangemaakt. FC Lisse is weleens benieuwd wat deze jonge mannen drijft zich zo in te zetten voor onze vereniging. Omdat Menno net op het punt staat het vliegtuig richting Rhodos te pakken, hebben we voor deze moderne manier van interviewen gekozen. Mats & Menno. Het zou zomaar een tv-duo kunnen zijn; complementair aan elkaar en doorspekt met humor. Gelukkig kozen zij voor vrijwilligerswerk achter de bar en voor onze IT-activiteiten. Wellicht komt die tv-kans er nog weleens na 10 oktober… 

Mats – Ik ben Mats Baak, 26 jaar. Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetballen bij de ukken van FC Lisse. In september ben ik aan mijn 22ste seizoen bij de club begonnen. Sinds de B speel ik in een vriendenteam en we zijn inmiddels doorgegroeid naar het 13de. Ik heb drie broers die allemaal ook voor de FC voetballen of hebben gevoetbald. Naast het veldvoetbal doe ik ook zaalvoetbal en fiets ik zo nu en dan een stukje. Ik werk op de financiële afdeling bij Veolia Nederland. Op donderdagavond en  zaterdagochtend sta ik bij FC Lisse achter de bar om de mensen van een AA’tje of een biertje te voorzien.

Menno – Ik ben Menno Möhlmann, 25 jaar oud. Net zoals Mats begon ik op mijn 5e met voetballen bij FC Lisse. Sinds de E-jeugd speel ik al in een vriendenteam. De meesten zullen mijn vader, Edwin Möhlmann, wel kennen; hij heeft zijn hele leven bij FC Lisse gevoetbald. Zelf heb ik ook een jaar met hem in de zaal gevoetbald. Naast het voetballen zit ik nog op school; ik bevind me in mijn laatste jaar van de opleiding Forensische ICT. Daarnaast werk ik bij het bedrijf On-Site, waar ik verschillende IT-projecten beheer. Een van die projecten houdt zich bezig met het toepassen van AI.

Bij FC Lisse los ik ICT-zaken op, zoals het beheren van het systeem waarmee de kleedkamers op het bord worden aangegeven.

Vertel ons eens; waarom zijn jullie vrijwilliger geworden?

Menno – Voor het geld.

Mats – HAHAHAHAH

Mats – Ik ben vrijwilliger geworden omdat als iedereen zijn steentje bijdraagt het ook voor iedereen leuk blijft, vele handen maken licht werk. Ik heb een horecaopleiding gevolgd dus vandaar dat ik achter de bar help.

Menno – Leuk dat je het vraagt. Ik ben er min of meer ingerold. Ernst-Jan Reineri kwam naar me toe met de vraag of ik twee laptops wilde instellen voor FC Lisse. Dat heb ik toen gedaan. Vervolgens kwamen er wat ICT-problemen aan het licht die nog opgelost moesten worden, en zo ben ik er meer bij betrokken geraakt. Mijn vader is ook trots dat ik de club help. Op die manier ben ik eigenlijk vrijwilliger geworden.

Waar zijn jullie als FC Lisse vrijwilliger het meest trots op?

Mats – Als vrijwilliger ben ik het meest trots op het feit dat we samen de club draaiende houden en iedere keer weer naar een hoger niveau tillen.

Menno – Een club staat of valt met de inzet van vrijwilligers. Als er eens wat haperingen zijn en ik kan mijn steentje bijdragen om de boel weer op de rit te krijgen, dan geeft dat echt een goed gevoel!

Jullie zijn geselecteerd voor het gelegenheidselftal van FC Lisse dat op 10 oktober aantreedt tegen Creators FC. Wat kunnen we van jullie verwachten?

Menno – Minimaal vijf speelminuten

Mats – Twee gele kaarten.

FC Lisse dankt de jonge vrijwilligers voor hun meer dan waardevolle bijdrage en wenst hen heel veel plezier en succes op een hopelijk kaartloze 10 oktober. Wil je beide mannen in actie zien op ons hoofdveld? Koop dan tickets via https://www.creatorsfc.club/product/10-10-2023/?fbclid=IwAR1mph-j-kve8J3WZcrAAZxWBqgJPZjlsIaBoyLddqQUXU7Cocgr6xu5Znc

Of zou jij willen weten of vrijwilligerswerk binnen FC Lisse iets voor jou is? Informeer dan eens naar de mogelijkheden via https://www.fclisse.nl/word-vrijwilliger/

Er wordt uitgekeken naar jullie belangstelling. Ook door Menno & Mats!