Dyllandro Panka naar FC Lisse

FC Lisse heeft voor het nieuwe voetbalseizoen 2023/2024 Dyllandro Panka aangetrokken. De 24-jarige aanvaller kan uit de voeten op zowel de linker- als de rechtervleugel. De technisch vaardige linkspoot speelt momenteel voor Quick Boys.

Dyllandro heeft jarenlang gespeeld voor de huidige zondaghoofdklasser Purmersteijn. Van 2017 tot en met 2019 kwam Dyllandro uit in de senioren hoofdmacht van Purmersteijn. Onder leiding van trainer Martin van Ophuizen maakte hij grote stappen in zijn ontwikkeling.

Dyllandro kwam in de belangstelling te staan van clubs uit het betaalde voetbal. Een stage bij AZ leverde niets op. Uiteindelijk trok in 2019 FC Volendam in de persoon van Wim Jonk aan de bel. Dyllandro ging op amateurbasis spelen voor Jong FC Volendam in de tweede divisie. In 2020 tekende hij een contract tot medio 2023 met een optie voor een extra seizoen. Dyllandro debuteerde in het eerste team van FC Volendam in de eerste divisie op 15 september 2020.

Aangezien het uitzicht op speelminuten klein was vertrok Dyllandro in de zomer van 2022 naar Quick Boys. De aanvaller tekende voor een seizoen bij de club van Nieuw Zuid. Met deze overgang deed hij bewust een stapje terug om later weer stappen vooruit te kunnen maken.

Aangezien Quick Boys de eenzijdige cluboptie niet ging lichten kon Dyllandro op zoek naar een nieuwe club. Dit is FC Lisse geworden. Na één seizoen hebben Dyllandro en Quick Boys besloten niet samen verder te gaan. FC Lisse haalt een speler in huis die technisch sterk is, goed is in individuele acties en een uitstekende trap heeft. Bovendien kan opereren vanaf beide vleugels.

De nieuwe selectie van FC Lisse kent een aantal bekende gezichten voor Dyllandro, hij gaat samenspelen met oud teamgenoot Richard de Groot van Purmersteijn en nieuwe aanwinst Darryl Baly.

Dyllandro succes en vooral veel plezier bij FC Lisse.