Doelman Swen Verswijveren naar FC Lisse

FC Lisse heeft in de persoon van Swen Verswijveren een nieuwe doelman voor komend seizoen aangetrokken. De nu 25-jarige Swen is momenteel sluitpost van DEM uit Beverwijk, dat uitkomt in de derde divisie A. De Beverwijkers worden dit seizoen getraind door Ron Bouman. Ook Ron was ooit keeper. Ron kwam eind jaren negentig naar FC Lisse om op Ter Specke een aantal seizoenen onder de lat te staan.

Ron Bouman maakte voor de geel-blauwen de legendarische PD-wedstrijd in 2000 mee tegen Marken op het veld van Noordwijk. Ron stopte zelf de belangrijkste strafschop en nam ook de laatste elf meter, waardoor FC Lisse behouden bleef voor de hoofdklasse. Een seizoen later, Ron was intussen bij de FC vertrokken, werd de FC bij Noordwijk kampioen van de hoofdklasse. Ron heeft altijd een geel-blauw gevoel gehouden. Op aanraden van Ron kwam DEM-speler Roel de Goede in 2001 als broekie naar FC Lisse. Roel werd Mister FC Lisse door zeventien seizoenen uit te komen voor FC Lisse. Wie weet gaat Swen er ook een langdurig verblijf van maken op Ter Specke.

Ze worden de muur van DEM genoemd. De broers Twan, Swen en Jesse Verswijveren vormden voor het derde seizoen de kern van de verdediging van DEM. Swen als doelman, Twan de centrale verdediger en Jesse als rechtsachter. Inmiddels speelt Jesse op de rechtervleugel als aanvaller. Hun droom is ooit samen uit te komen voor DEM in de tweede divisie. De vraag is of dit gaat lukken. In ieder geval kiest Swen nu een ander pad.

Swen speelde nog in de jeugd van HFC Haarlem waarna hij diverse jaren uitkwam in de jeugdopleiding van AZ. Met de C1 van de Alkmaarders werd hij kampioen van Nederland. Swen speelde bij AZ onder meer samen met de latere profs Teun Koopmeiners, Ferdy Druijf en Calvin Stengs. Uiteindelijk ging Swen terug naar zijn grote liefde DEM.

Swen heeft altijd met plezier gespeeld bij DEM. Hij heeft zich daar als doelman en als mens uitstekend ontwikkeld. Swen wil kijken waar zijn mogelijkheden liggen en kiest nu voor FC Lisse. Vrijwel ieder seizoen spelen DEM en FC Lisse tegen elkaar in de voorbereiding. Mogelijk ook weer voor komend seizoen.

Swen de FC heet jou vanaf de zomer van 2024 welkom op Ter Specke. Wij hopen dat dit is op het gewenste niveau van de tweede divisie.