De meiden en trots van FC Lisse

In een ander ver geelblauw verleden, hadden we die ene goede FC Lisse voetbalster die het tot het ‘grote’ Oranje schopte. Het maakte FC Lisse natuurlijk trots. Nu, zoveel jaren later, ziet het meidenvoetbal er totaal anders uit. Ook bij FC Lisse, waar jonge meiden graag dezelfde oranje route zouden willen afleggen als Jeanet van der Laan.

Het meidenvoetbal bij FC Lisse zit nog altijd sterk in de lift. Qua aantallen, qua kwaliteit van de teams en van de individuen. Onze vereniging streeft ernaar voor elke leeftijdscategorie minimaal twee teams in de desbetreffende competities in te schrijven. Zo kan iedere speelster met plezier op haar eigen niveau voetballen. Jezelf daarbij ontwikkelen, passend bij jouw ambitie, is belangrijk. Ontwikkelen doet ook ‘onze’ Maud Roelofs. Wie een beetje de verrichtingen van ons meidenvoetbal volgt, kent de dribbelaarster met de ‘gouden linker’ van de MO13-1, uitkomend in de hoofdklasse. Geboren met de noppen onder, altijd een bal in de buurt of onder haar kussen. Het is dan ook niet verrassend dat Maud, samen met teamgenoot Juna, afgelopen zondag de Jonger Oranje Finals haalde bij SV Geinoord. Uiteindelijk werd Maud door de aanwezige scouts geselecteerd voor Jonger Oranje MO15. Het leverde deze toffe foto op, en een vervolgactiviteit met deze kleurrijke meiden. Gefeliciteerd Maud, goed gedaan.

En waar Maud nog gewoon FC Lisse als voetbalbasis heeft, vliegt een andere topper weer uit. Het is een onderdeel van Ontwikkeling, waar we alleen maar trots op kunnen zijn als club. Sacha Horsman verruilt aankomend seizoen het blauw van onze MO20 voor het groen van de ADO Den Haag Vrouwen. Met de overgang naar een Betaald Voetbal Organisatie stapt zij in de voetsporen van haar nichtje en tevens oud-FC Lisse speelster, Esmee Daalman, die uitkomt in het beloftenteam van Telstar 1963 N.V.

Dames, we zijn trots op jullie! Heel veel plezier met de wedstrijden die komen gaan en met het najagen van jullie ambities en voetbaldromen.

#Voetbal, #Plezier & #Ontwikkeling 💙 💛