De cirkel is rond voor David Verweij

Je hebt de ideale prof, maar je hebt ook de ideale amateur. De ideale amateur is iemand die weet wat hij als voetballer kan, maar vooral wat hij niet kan. De ideale amateur is iemand die zich kan wegcijferen voor het team, maar ook het voortouw kan nemen in de strijd. Die onverzettelijkheid en de wil om te winnen kan combineren met passie en gezelligheid. En ook nog eens volgens de wet van de geleidelijkheid zijn doelen weet te bereiken.

David Verweij heeft alles uit zijn voetballoopbaan gehaald. Voor de 31-jarige sympathieke verdediger is nu het moment aangebroken om te stoppen met top selectievoetbal bij FC Lisse. Dit doet hij aan het einde van dit voetbalseizoen. Overigens gaat David voor de club FC Lisse niet verloren. Er zijn gesprekken met hem aan de gang over wat zijn rol binnen de vereniging gaat worden met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2023/2024.

En dan David is daar het moment, dat je aangeeft te stoppen met selectievoetbal bij FC Lisse op het allerhoogste amateurniveau. “Ben nu 31 jaar. Ik heb hele mooie jaren meegemaakt bij verschillende clubs. Ik merk nu echter dat de prioriteiten aan het verschuiven zijn. Voetballen op het huidige niveau kost erg veel tijd en verplichtingen. Ik moet ook mentaal en fysiek helemaal top zijn om mee te kunnen komen. Ik heb nu besloten dat het tijd is om de prioriteit meer te leggen op werk en privé.  Ik wil overigens blijven voetballen, waarschijnlijk in een vriendenteam bij FC Lisse. Maar zeg nooit nooit.”

Jarenlang ging het bij David vooral om plezier hebben in het voetbal. Hij speelde min of meer gedurende een lange periode in de anonimiteit met zijn voetbalvrienden in de lagere junioren en later de lagere senioren van FC Lisse. Uiteindelijk was het FC Lisse zondag 1-trainer Laurens van der Voort die David wist ’te verleiden’ het een keer hogerop te proberen. David versterkte dan ook de zondagselectie vanaf 2012. Hij werd meteen de trekker van het team. Twee keer werd hij verkozen tot speler van het jaar. David kwam in een warm bad terecht. Hij speelde drie seizoenen met plezier bij FC Lisse-zondag. In een hechte vriendengroep, die voor elkaar door het vuur ging. Hoogtepunt met FC Lisse zondag 1 was het kampioenschap in 2014 in de tweede klasse.

En op welk niveau David ook speelde, regelmatig zaten zijn ouders op de tribune. Dat gaf hem een speciaal gevoel. Vaak viel David in aanwezigheid van zijn ouders op door een bijzondere actie op het veld. Zijn ouders glommen dan van trots, als de naam van David door de speaker werd omgeroepen als een van de doelpuntenmakers.

David wilde op een gegeven moment kijken waar zijn voetbalgrenzen lagen. In 2015 kwam SJC op zijn pad. Eerst werd Rick van Dijk gepolst voor een overgang naar Noordwijk. Aan het einde van het telefoongesprek met SJC-trainer Kees Zethof vroeg Rick of ze ook nog een verdediger zochten. Zo kwamen ze bij David terecht. David ontwikkelde zich bij SJC verder als mens en als voetballer. Hij kreeg bij deze club ook allerlei bijnamen. Hij leek immers een beetje op die verdediger van Feyenoord van een aantal jaren geleden: Eric Botteghin. En bij SJC vroegen ze zich af of David een magneet in zijn hoofd had. David staat immers vaak op de juiste plaats om een bal in te koppen.

Uiteindelijk kroop het FC Lisse-bloed bij David waar het niet gaan kon. Maart 2018 werd hij door FC Lisse teruggevraagd om nu te gaan acteren in de zaterdagselectie van FC Lisse. Hij had een geweldige tijd gehad bij SJC. Zijn ambitie was echter altijd om op het hoogste amateurniveau te spelen. FC Lisse bood hem daarvoor de kans.

Bij FC Lisse 1 kwam David in een unieke groep terecht. Met allemaal fantastische voetballers, die tevens met elkaar om gaan als vrienden. Plezier en presteren gaan zo samen. David speelde een geweldig kampioensseizoen 2021/2022 bij FC Lisse. Was regelmatig beslissend als hij in de slotfase van een wedstrijd naar het front werd gestuurd. Stond inderdaad dan vaak op de goede plaats, waardoor FC Lisse alsnog wedstrijden in de slotfase kon omdraaien. David die ook verdedigend zijn mannetje wist te staan met altijd naast hem de betrouwbare en rust brengende Kevin van der Zwet.

Natuurlijk heeft David nog een half seizoen voor de boeg bij FC Lisse. Maar toch maakt hij reeds de balans op. “Met het meeste plezier kijk ik bij FC Lisse terug op de groepsdynamiek. Altijd lachen, voetbalhumor, het vieren van successen samen en het overwinnen van tegenslagen. Je ziet elkaar minimaal vier keer in de week een paar uur lang, kent elkaar door en door en deelt met elkaar dezelfde passie. Echt mooie jaren gehad met het kampioenschap uiteraard als sportief hoogtepunt. De dynamiek binnen de spelersgroep en ook met de staf was iets uitzonderlijks. Ik heb er zeker meerdere vriendschappen aan over gehouden. ”

In 87 competitiewedstrijden voor FC Lisse tot op dit moment wist David dertien keer te scoren. Vaak met het hoofd.

Dit seizoen is David meer bankzitter. Dat vindt hij natuurlijk niet leuk, want hij moet er  immers veel voor laten om topamateurvoetbal te kunnen spelen. David is echter iemand die niet bij de pakken gaat neerzitten, maar gewoon de schouders er onder zet.

David is een echte FC Lisse-man. Hij blijft voor onze vereniging ook in de toekomst, maar dan vanaf de zijlijn, een belangrijke rol vervullen. “Ik sta open voor een nader te bepalen functie. Lijkt mij erg leuk betrokken te blijven bij de club en bij de selectie. Eerst het seizoen succesvol afsluiten en daarna rustig de tijd nemen om te kijken wat er op mijn pad komt.”

Momenteel is David nog geblesseerd aan zijn knie. Een ingreep is noodzakelijk. David hoopt aan het einde van dit seizoen toch nog wat speelminuten mee te maken. Laten wij hopen dat wij David nog een aantal keren kunnen zien schitteren in het shirt van FC Lisse.

David bedankt voor de vele mooie voetbalmomenten die je ons hebt geschonken. En veel liefde en plezier toegewenst in de volgende fase van je leven.