Darryl Bäly naar FC Lisse

De A-selectie van FC Lisse voor het seizoen 2023/2024 krijgt steeds meer vorm. FC Lisse is rond gekomen met Darryl Bäly. Darryl is momenteel nog actief voor OFC Oostzaan, dat net als FC Lisse uitkomt in de tweede divisie . De 25-jarige Darryl is gehaald als linkercentrale verdediger, maar kan eventueel ook linksback spelen. Darryl is international voor Aruba. FC Lisse had in het seizoen 2018/2019 ook al een Arubaanse international onder contract, namelijk Leroy Oehlers.

FC Lisse weet een keer in de zoveel tijd spelers te strikken, die uit de Zaanstreek komen. Om een paar voorbeelden te noemen: Jeffrey en Kevin Winter, Nigel Hardenberg, Justin Valk en Raphael Supusepa. Darryl is geboren in Zaandijk. Hij speelde in de jeugd van ZVV Zaandijk en KFC. Bij KFC liggen ook de voetbalroots van een van de latere trainers van FC Lisse: Misha Salden. Hoe bijzonder is het dat Darryl onder trainer Misha mocht debuteren in het profvoetbal bij FC Volendam. Het was tijdens de tweede speelronde van het seizoen 2018/2019 tegen Sparta. Darryl startte zelfs in de basis en speelde de volle negentig minuten. Op 9 november 2018 maakte Darryl al koppend tegen MVV zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Darryl kwam tot 36 wedstrijden in het betaalde voetbal. Darryl begon met voetballen bij de jeugd van FC Volendam in 2013.

In het seizoen 2019/2020 kwam Darryl vooral uit in de tweede divisie voor Jong Volendam. Net na de jaarwisseling van 2o20 werd hij verhuurd aan Telstar. In 2021 koos hij voor OFC. Met deze club promoveerde hij naar de tweede divisie.

Darryl debuteerde op 2 juni 2021 in het Arubaanse voetbalelftal. Het was een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022, die met 3-1 werd gewonnen van de Kaaimaneilanden. Darryl mocht van de bondscoach Stanley Menzo in de basis beginnen en speelde de volle negentig minuten mee. Een andere debutant was Fernando Lewis, die op dat moment nog bij Quick Boys actief was. Fernando is de broer van FC Lisse-speler Franklin.

Darryl verwelkomen wij vanaf de zomer van 2023 op Ter Specke. Wij wensen hem een prettig verblijf toe bij FC Lisse.