Danny Bakker naar FC Lisse

FC Lisse heeft vanaf de zomer van 2024 de beschikking over Danny Bakker. De aanvallende middenvelder komt over van de VV Katwijk. De 29-jarige Alphenaar volgt daarmee het spoor van zijn ploeggenoot Omar El Baad. Geel-blauw past bij Danny. Danny kwam immers net als Omar en Rowdy van der Putten ooit uit voor SC Cambuur, dat in dezelfde clubkleuren speelt als die van FC Lisse.

Geloof het of niet er zijn twee spelers met de naam Danny Bakker die op niveau spelen. De Danny Bakker die naar FC Lisse gaat is van 25 januari 1995, zijn naamgenoot van 16 januari 1995. Beiden zijn ook nog links en spelen op het middenveld. Als B-junior wist de Danny Bakker van FC Lisse met Ajax op de Toekomst een keer te winnen van zijn naamgenoot bij ADO.

De roots van Danny liggen bij Legmeervogels uit Uithoorn. Op zijn tiende werd hij gescout voor de jeugdopleiding van Ajax. Op 1 juli 2014 tekende Danny een contract bij Ajax, dat zou lopen tot en met 30 juni 2016. In het seizoen 2014/2015 zou Danny deel gaan uit maken van de selectie van Jong Ajax. In de voorbereiding op dat seizoen mocht hij diverse keren meetrainen met de A-selectie. Op een dag wist hij met Ajax 1 in de oefenwedstrijden tegen een Duitse club en het Deense Aalborg te scoren. Zijn officiële debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax maakte hij op 11 augustus 2014  tegen Telstar. Zijn eerste doelpunt in de competitie was ruim een maand later tegen Sparta. In totaal speelde Danny 55 wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij drie keer wist te scoren. Danny droeg regelmatig de aanvoerdersband.

In 2016 tekende Danny een contract voor twee seizoenen bij SC Cambuur. Rowdy zou in de winterstop van 2016/2017 de overstap maken van SC Cambuur naar FC Lisse. In 2017/2018 werd Danny verhuurd aan FC Dordrecht. In zijn seizoen in Leeuwarden kwam Danny tot vier competitieduels. Bij Dordrecht werden het er 26. Danny besloot in 2018 voor zijn maatschappelijke loopbaan te kiezen en ging zo spelen voor VVSB.

Danny vond bij VVSB het plezier in het voetballen weer terug. Diverse keren werd hij benaderd door andere clubs, maar bleef hij de BAVO trouw. De interesse van de VV Katwijk kon hij niet negeren. De mogelijkheid een stap hogerop te maken naar een club met een evenwichtig beleid, die bijna ieder jaar voor het kampioenschap van Nederland speelt bij de amateurs.

Technisch manager Cees Bruinink van Katwijk was duidelijk in zijn mening op het moment dat Danny werd binnen gehengeld. “Spelers als Danny zie je niet veel meer op de voetbalvelden. Met zijn creativiteit, slimheid en technische bagage is hij in staat om in de kleine ruimte spelers vrij te zetten of zelf de wedstrijd open te breken. Juist met de vaak verdedigend ingestelde ploegen denken we dat Danny met zijn ervaring en kwaliteiten een toegevoegde waarde voor de selectie gaat worden.” Danny kwam als spelmaker bij VVSB tot vele doelpunten en assists.

Danny speelde in de eerste wedstrijd voor de VV Katwijk van dit seizoen tegen FC Lisse in de basis. Danny maakte de 1-1 in de door VV Katwijk met 3-1 gewonnen wedstrijd. Uiteindelijk wist Danny geen vaste basisspeler te worden voor het ‘Andere Oranje.’ Te weinig perspectief en een gebrek aan speelminuten deden Danny op zoek gaan naar een nieuwe club. Dat is FC Lisse geworden.

Danny de FC zal je met open armen ontvangen. Tot volgend seizoen. Laten wij hopen, dat dit in de tweede divisie is.