Daniek van der Meer tekent voor langer verblijf bij FC Lisse

Daniek van der Meer maakte vorig seizoen als 18-jarige een stormachtige doorbraak bij FC Lisse mee. Dit seizoen kwam de loopbaan van de tiener wat meer in de luwte terecht. Gezien zijn 19-jarige leeftijd heeft de middenvelder alle tijd om door te groeien. Verstandig en nuchter zoals hij is wacht hij geduldig zijn kansen af bij FC Lisse 1. Gezien zijn positieve ontwikkeling heeft de TC hem nu langer aan FC Lisse verbonden. Ook in het nieuwe seizoen 2023/2024 heeft Daniek dus een plekkie in de A-selectie van de geel-blauwen.

Daniek speelt vrijwel zijn hele leven al bij FC Lisse. Zijn uitstekende voetbalgenen heeft hij natuurlijk niet van een vreemde. Vader John maakte deel uit van de VV Katwijk, dat in 2000 algemeen amateurkampioen van Nederland werd. Als jonkie voelde hij aan dat FC Lisse de club is om je als jonge speler te ontwikkelen.

Wat goed is komt snel. Dit gaat ook op voor Daniek. Vanaf eind maart 2022 ging hij onderdeel uit maken van het vlaggenschip van de koploper in de derde divisie. Daniek vestigde zijn naam op zaterdag 23 april 2022 in de uitwedstrijd tegen SteDoCo. Het was zijn tweede basisplaats. Na een corner kreeg Daniek de bal aangespeeld door Kevin van der Zwet. Daniek dacht niet te lang na en haalde randje zestien uit. De bal vloog in de touwen. Het gaf een ontlading te zien bij hem en zijn medespelers na deze treffer. Het was ook de winnende treffer.

Na afloop van de wedstrijd was er de nodige media-aandacht voor Daniek. Ongeloof bij de media, dat hij gezien zijn sterke lichaam, pas 18 jaar was op dat moment. Stiekem droomde Daniek al van het kampioenschap. Promotie naar de Tweede Divisie bood hem de kans uit te mogen komen tegen de club, waar vroeger zijn vader successen behaalde. De VV Katwijk. Waar ook zijn voormalige docent speelt: Robbert Susan. De wens van Daniek is om ooit nog eens met FC Lisse tegen Katwijk met Robbert te kunnen spelen. Zaterdag 20 mei staat op Ter Specke de derby tegen VV Katwijk op het programma. Wie weet!

Dit seizoen viel Daniek vijf keer in bij de hoofdmacht. Een keer was dit in de KNVB-beker. In totaal heeft  Daniek 17 duels in competitieverband voor  FC Lisse 1 gespeeld. Uiteraard smaakt dit naar MEER.