Daan Klinkenberg naar FC Lisse

FC Lisse heeft met Daan Klinkenberg haar zomertransfer binnen. De 27-jarige verdediger is meteen inzetbaar. Daan is voor de komende twee seizoenen vastgelegd. Daan is een welkome aanvulling voor de achterste linie, waar momenteel diverse spelers geblesseerd zijn. Daan trainde twee jaar terug al enige tijd mee met de selectie van FC Lisse 1.

Daan begon met voetballen bij DIOS uit Nieuw-Vennep. Aangezien zijn schoolmaatjes voetbalden bij SV Hillegom ging Daan de brug over. Zijn talent werd al snel opgemerkt door AZ. Daan startte bij de Alkmaarders in de D2. In 2009 koos Daan voor HFC Haarlem. Een jaar later kwam hij in de jeugdopleiding van FC Volendam terecht. Op 16 april 2015 tekende hij daar zijn eerste profcontract.

Op 29 januari 2016 maakte Daan zijn debuut in het betaald voetbal. Hij verving in de wedstrijd tegen VVV Venlo Randy Ababio. Randy speelde voor FC Lisse in de tweede divisie in het seizoen 2017/2018. Daan speelde geruime tijd bij FC Volendam onder de oud-trainer van FC Lisse, Misha Salden. De geboren Beinsdorper speelde uiteindelijk voor FC Volendam 42 duels in de eerste divisie.

In 2019 koos Daan voor een buitenlands avontuur bij het Finse FC Inter Turku. Hij speelde met deze club in de voorronde van de Europa League tegen Brondby IF. Het kampioenschap van Finland werd op de laatste dag verspeeld. Januari 2020 maakte Daan transfervrij de overstap naar Aalesunds FK uit Noorwegen. Een jaar later volgde de overgang naar het Zweedse Mjällby AIF. Begin 2022 keerde Daan weer terug naar Finland om eerst voor HIFK Helsinki en later voor KTP Kotka te gaan spelen. Intussen is Daan weer terug in Nederland en heeft hij voor FC Lisse gekozen.

Daan kan centraal achterin spelen, maar ook aan de linkerkant. Op diverse trainingen bij FC Lisse liet Daan reeds zien wat hij in huis heeft. En natuurlijk neemt hij als voetballer een schat aan ervaringen mee. Als speler is hij te omschrijven als taktisch sterk en iemand met een goede trap. Kan ook een leidende rol in het veld aan. Kortom de gewenste defensieve versterking bij FC Lisse.

Daan treft in de selectie van FC Lisse 2 spelers aan waarvan de roots bij DIOS liggen. Onder andere doelman Richard de Groot. Beide spelers zijn goed bevriend met elkaar. Ook Mika van Rees is ooit begonnen bij DIOS waarbij hij training kreeg van Daan. Bijzonder dat deze spelers elkaar jaren later weer treffen bij FC Lisse.

Daan veel succes gewenst bij je nieuwe club.